Home » 2009 Elberadweg » (1) Terasse mit Elbebliche

(1) Terasse mit Elbebliche

Archief

Kalender van berichten

augustus 2009
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Weblogstatistieken

  • 78.746 hits

S

Dag 1. Fietsen langs de Elbe. Zondag 23 augustus 2009. Van Winsen (bij Hamburg) naar Krümmel.

Al vroeg gaan we van huis en fietsen naar het station. Op Schiphol heeft de trein al vijf minuten vertraging. Ook in Duitsland krijgen we te maken met vertragingen tot ruim 25 minuten. Gelukkig is de treinreis met ruime overstapmarges berekend. Volgens ons schema staan we om half vijf voor het station van Winsen. Het eerste stukje van de route hebben we via Google Maps uitgedokterd. Dit loopt allemaal op rolletjes.

Toen ik twee jaar geleden ten noorden van Hamburg fietste viel me op dat er daar veel fruitteelt is. Ook hier ten zuiden van Hamburg lijkt het hier en daar de Betuwe. We kopen appels bij een fruitstalletje langs de weg.

Op een terras op de Elbedijk drinken we een bakkie thee. We zijn van plan om in het centrum van Geesthacht een hotelletje te boeken. We komen voorbij deze plaats terecht in Krümmel. Daar we eerder, vóór de overgang via de brug, aan de linkeroever van de rivier reden, zitten we nu aan de andere kant.

Het ging over een lange brug, inclusief een Elbe-eiland. Daar is een grote sluis met stuw en vistrappen. Toen we hier even stonden te kijken komt er een sleepboot met oud ijzer langs.

Ook kwamen we bij een stuwmeer met een energiecentrale. Hier ligt tevens een veld met zonnecollectoren. De eigenaar hiervan is de Zweedse onderneming, Vatterflallen, die ook Nuon wil gaan overnemen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: