Home » 2009 Elberadweg » (2) Wind tegen

(2) Wind tegen

Archief

Kalender van berichten

augustus 2009
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Weblogstatistieken

  • 77.692 hits

S

Dag 2. Fietsen langs de Elbe. Van Krümmel naar Hitzacker, 69 km, 24 augustus 2009. 

Even voorbij ons hotel ligt een kerncentrale; het koelwater staat in verbinding met de Elbe. In Tesperhude gaat de Elberadweg het bos in. Hier is het regelmatig heuveltje op en heuveltje af. Bij Jeugdherberg Zündholzfabrik gaat een bospad stijl naar beneden door mul zand. Afstappen dus. Onder aangekomen mogen we een stukje direct langs de Elbe fietsen. Lauenburg heeft veel vakwerkhuizen.

Bij Restaurant Zum Rufer ligt een terras met uitzicht op de rivier. Er zijn speciale parkeerplekken voor fietsen.

Als we verderop in het stadje rijden, zie ik aan de naam van een winkel, “Schmink und Schmack”, dat ik hier twee jaar geleden ook met de fiets was. In 2007 fietste ik de Hanzefietsroute van west naar oost. Ik zette toen m’n fiets bij de winkel met de vreemde naam en ging met de trap omhoog naar de bovenstad. Nu fietsen we door richting de oudste sluis met kamers van noord Europa. Zo’n bijzonder gezicht is het op zich niet. We zagen wel eens meer sluizen.

Vóór Boizenburg is het toch weer zo nu en dan klimmen. Later fietsen we over een vernieuwde slaperdijk van de rivier. Er staan hier geen Radwegbordjes, maar we weten dat het de goede richting is. Als de dijkweg dood loopt vragen we advies aan een wegwerker. We zijn vlak bij het pont naar Bleckede. Daar wilden we toch de Elbe oversteken. Dat kwam dus goed uit. We zitten nu weer aan de linkerkant (westkant).

Het laatste stuk naar Hitzacker is weer 20 km over een kale dijk met een pittge wind tegen. Dat is zwaar werken. Gelukkig is Hitzacker de moeite waard. Een mooi stad met veel bezienswaardigheden, een mooie haven en veel oude goed bijgehouden huizen. We eten net als gisterenavond buiten. Vandaag in een tuin achter Hotel zur Linde. Na het eten maken we nog een stadswandeling met een stadsplan gekregen van het hotel.

We zijn vandaag aardig wat fietsers tegengekomen met Ortlieb- of andere fietsvakantietassen. Voor zover wij konden zien waren die allemaal Duitsers.


2 reacties

  1. Roel schreef:

    Weer van die stro-poppen! Komen terug in al je fietsvakanties.
    De tuin leeft nog hoor, veel plezier nog.

  2. Piet schreef:

    Lekker genieten zo, overdag lekker fietsen, soms een beetje wind tegen en ’s avonds lekker eten. Veel plezier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: