Home » 2009 Elberadweg » (5) Back to School

(5) Back to School

Archief

Kalender van berichten

augustus 2009
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

S

Donderdag 27 augustus 2009, dag 5. Fietsen langs de Elbe van Havelberg naar Buch, 59 km

Op het pont van Klietz naar Arneburg zijn wij de enige klanten. Als we over zijn, gaat het pont leeg terug. Raar, want in Lietz  staan geen voetgangers, fietsers of auto′s te wachten.

De Breite Straße van Arneburg ligt open. Er komt nieuwe riolering en nieuwe bestrating. We pauzeren in het Burchtrestaurant. Het ziet er daar zeker aan de buitenkant en op het terras erg verwaarloosd uit, maar het uitzicht op de Elbe is mooi.

Hier waar we vandaag fietsen is ook het Sankt Jacobpad, de wandelweg naar Santiago de Compostela. Regelmatig zie je stikkers met de Sint Jacobsschelp. Dat doet me goed als oud-Santiagoganger.

In Tangermünde drinken we ′s middags thee op het terras van EXEMPEL, het restaurant in een voormalige schooltje naast de kerk. Met Bert was ik hier vorig jaar. We fietsten toen een deel van de Hanzeroute en wel van Berlijn naar Hamelen.

Tangermünde is zeker een mooie stad. Daar waar we hier vorig jaar flink veel regen hadden, is het vandaag erg warm. In de Sankt Stephanskirche is een expositie over de Elbe en het is hier lekker koel. Er worden luchtfoto′s getoond van diverse steden, dorpen, sluizen, enz.

Bij het historische stadhuis is een paar maanden geleden een nieuw beeld onthult van Grete Minde. Deze vrouw had geen ideaal huwelijk en werd door haar man aangegeven wegens brandstichting in de stad. Zij stierf later aan ontberingen in de gevangenis. Tot op vandaag is niet duidelijk of zij de daderes van deze brand was.

Acht kilometer voorbij Tangermünde ligt het dorp Buch. Hier nemen we een kamer op het erf van een boer. Ze hebben hier vier katten en een hond. De hond heeft helaas vlooien en doet lelijk tegen mij, als ik een fles bier ga halen uit de koelkast bij de boerderij. We hebben een tafel met een bank en twee tuinstoelen voor ons zelf. Ook staat er een parasol, die we de eerste paar uur wel kunnen gebruiken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: