Home » 2009 Elberadweg » (6) Halve bollen

(6) Halve bollen

Archief

Kalender van berichten

augustus 2009
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Vrijdag 28 augustus 2009, dag 6. Fietsen langs de Elbe van Buch naar Schönebeck, 87 km

Het ontbijt op de boerderij in Buch krijgen we buiten vóór onze kamer gereserveerd. De hond en de vier katten houden ons gezelschap. Op het binnenplein zitten ook sierduiven.

We drinken onderweg vandaag onze koffie voor het eerst bij een speciaal fietstentje. De dames die hier werken zijn goedgevulde slonzige types. Verderop laat ik Joke ′Feriendorf Bertingen′, ook wel genoemd “La Porte”, zien. Ook hier was ik vorig jaar al met Bert. Er is inmiddels al weer een flink gebouw bijgezet.

Vanaf Wasserkreuz Magdeburg gaan we over een mooi pad langs de Elbe naar Maagdeburg. Daar komen we bij de Sankt Nicolaskirche de binnenstad in. Hier drinken we een bakkie thee op de Grote Markt en bezoeken de Grüne Zitadelle van Hundertwasser. Ook maken we nog een rondje langs de Dom en het Onze Lieve Vrouweklooster. We zien hier ook een kunstwerk van de Maagdeburger Halve Bollen. Joke heeft nog ervaringen aan de proef met deze bollen bij natuurkundeles op de meisjesmulo in Amsterdam.

We willen in een dorp voorbij Maagdeburg overnachten. Gisterenavond is het ons goed bevallen in een dorpje. Twee keer onderweg vangen we bot (niet thuis en vol). We komen terecht in Schönebeck. De vrouw van het pension vertelt over een mooi wijkje vlakbij het pension en ze zegt waar een café is, waar we nog iets kunnen drinken. Als we om half negen bij het café aankomen gaat de baas net sluiten in verband met een verjaardagsfeest. Hij verwijst ons voor een drankje naar een Kroatisch en een Grieks restaurant in het centrum. ′Het Grieks restaurant is mooier′  zegt hij. Als we ons bij Acropolis melden geeft dat nogal wat discussie bij het personeel, omdat we niet komen om te eten, maar alleen wat willen drinken. Maar daarna zitten we als God in Frankrijk in het tuinrestaurant van deze Griek. De tuin heeft een overkapping van druivenstruiken.

.

Magdenburg_56a

Maagdenburg, Die grüne Zitadelle

.

Magdenburg_58a


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: