Home » 2009 Elberadweg » (7) Jeugdherberg Dessau

(7) Jeugdherberg Dessau

Archief

Kalender van berichten

augustus 2009
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

S

Zaterdag 29 augustus 2009, dag 7. Fietstocht langs de Elbe van Schönebeck naar Dessau-Roßlau over 87 km

Het lukt me vandaag weer eens om verkeerd te rijden. We volgen netjes de bordjes van de Elberadweg, maar hebben niet door dat en nu ′Alternatif′ onder staat met kleine lettertjes. Er is hier een alternatieve route, die niet in het handboek staat. We gaan weer 7 kilometer terug over dezelfde weg.

Vandaag is het lang niet zo warm als de afgelopen dagen. We houden onze vesten aan. De pet heb ik op tegen de relatieve kou en tegen de incidentele regenbuitjes.

Bij ons vertrek vanmorgen begon het net een beetje te regenen toen we bij het pension de deur uitgingen. We maakten nog een foto van het Zoutkristal en van het complex nieuwe woningen naar origineel oud ontwerp.

De tocht gaat weer door andere landschappen dan de afgelopen dagen. Op dijken met links en rechts bomen. Ook rijden we een heel eind door een bos, wat een beschermd natuurgebied is in verband met de grote verscheidenheid van planten en dieren.

We komen sommige mensen nu soms al voor de tweede of derde keer tegen. Het zijn vooral 60+stellen. Ook zie je alleen fietsende mannen, die meestal jonger zijn en er flink de sokken inzetten. Ook rijden er hier en daar vrouwen alleen.

Als we net in Dessau-Roßlau zijn gaat het keihard regenen met onweer. We schuilen bij de Aldi Markt. Gelukkig duurt het niet lang. Het centrum van deze grote stad oogt erg opgeknapt maar straalt niet iets speciaals uit. Daarom willen we eerst maar een kamer gaan zoeken, voordat we het centrum van haven tot gort gaan bekijken.

Joke heeft vandaag een record en een primeur. Ze heeft nog nooit een fietstocht van meer dan 85 kilometer gemaakt, of het moet in haar jeugd naar Texel geweest zijn. En ze heeft nog nooit in een jeugdherberg geslapen. We hoeven niet gescheiden (Joke op een vrouwenzaal en ik op een mannenzaal) te slapen, maar krijgen een keurige tweepersoonskamer. Gelukkig kunnen we hier ook nog wat eten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: