Home » 2009 Elberadweg » (9) Geverfde lokken

(9) Geverfde lokken

Archief

Kalender van berichten

september 2009
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

S

Maandag, 31 augustus 2009, dag 9. Fietsen langs de Elbe van Wittenberg via Elster naar Wittenberg, 37 km.

Na ampel overleg besluiten we om nog een etmaal in de jeugdherberg van Lutherstad Wittenberg te blijven en morgen vanaf hier met de trein naar huis te gaan. Op het Centraal Station boeken we een reis voor morgen. De kassière met zwart haar en een vuurrode haarlok zucht en steunt, maar de kaartjes inclusief de reserveringen komen uit de printer. Over de rode lok gesproken: We zien in Oost-Duitsland veel strak gekapte dames met haarlokken voorzien van nogal opvallende kleuren.

We maken een betrekkelijk korte rit in zuidoostelijke richting langs de Elbe. We fietsen tot Elster. Onderweg zitten we uitgebreid aan de koffie in een dorpje van niks met de naam Gallin. Het lijkt wel vakantie. In Elster eten we een ijsje op een bankje met uitzicht op het pont. Net als in het lied van drs. P. gaat het pont heen en weer.

Als we in Wittenberg terug zijn, maken we een ritje naar de Hundertwasserschool. Het is het derde gebouw van de hand van Hundertwasser dat wij tweeën zien. Eerst zagen we er één in Wenen, daarna in Maagdenburg en nu dus in Lutherstadt Wittenberg.

Het is verkiezingstijd in Duitsland. Alle partijen presenteren zich op posters geplakt op hardboardplaten, die weer bevestigd zijn aan lichtmasten, lantaarnpalen zo je wilt. We zien “Die Reichen besteuern” (de rijken belasten) van Die Linken en “Mehr Netto vom Bruto” van de FPD. De Grünen spelen in op de crisis met “Wachsen durch Bildung” (groei door vorming en onderwijs).

In Wittenberg is een museum met de naam “Haus der Geschichte” (huis van de geschiedenis). Hier is een tentoonstelling met de naam “DDR Altag”, over het leven in de DDR van alledag. Omdat het vandaag weer prachtig weer is slaan we een bezoek aan dit museum over.

Op dinsdag 1 september 2009 vertrekken we per trein via Berlijn en Schiphol naar huis.


1 reactie

  1. lida kasper schreef:

    Hallo,
    ik heb genoten van de mooie foto`s,woon sinds 3 jaar in gnevsdorf en heb een snack-cafe geopend hier voor de toeristen omdat er in de weide omgeving niets is voor de fietsers,ik geniet nog elke dag van de mooie omgeving en rust en schone lucht hier,groetjes lida uit gnevsdorf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: