Home » 2013 Fietsen » (1) Lissabon in Den Haag

(1) Lissabon in Den Haag

Archief

Kalender van berichten

oktober 2009
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 81.927 hits

Maandag 12 oktober 2009

Marskramerpad wandelen, etappe 1, Scheveningen – Wassenaar, 18 km

Denhaag004a

Lissabon, Dennenweg Den Haag

Lissabon is een zijstraatje van de Dennenweg, niet ver van hotel Des Indes. De vader van Joke groeide hier op, hartje Den Haag. Hoewel hij langer in Amsterdam woonde dan in Den Haag, was zijn Haagse tongval altijd nog enigszins te horen.

Wij, Joke en ik, lopen vandaag de eerste etappe van het Marskramerpad. Dit langeafstandpad loopt van Den Haag naar Bad Bentheim. Onze etappe gaat van het Kurhaus in Scheveningen tot de Deil in Wassenaar.

Op het plein voor het Kurhaus, dat nog niet zolang geleden de prijs voor het lelijkste plein van Nederland kreeg, staat een beeld van Wim Kan en Corrie Vonk. De zon piept onder de korte armen van Corrie door.

Het eerste groen krijgen we te zien in het Westbroekpark. Dit park is niet genoemd naar een ooit erg bekende Utrechtse zanger en parttime politicus. We drinken een kopje koffie in het Tolhuis tegenover het Vredespaleis. De vader van Joke′s vader heeft destijds jaren gewerkt aan de bouw van het Vredespaleis. Daar liep hij stoflongen op, met het gevolg dat de man niet oud werd.

Denhaag003a

Willemshof Den Haag

Vanaf Plein 1813 hebben we zicht op de Willemshof, het kantoor van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De bladeren van de paardenkastanjes vallen al aardig uit.

Als we later in het Haagsche Bosch zijn is het lunchtijd en komen we groepjes rijksambtenaren tegen die hun lunchpakketje al wandelend tussen de bomen nuttigen.

.

Denhaag005a

In het bos en ook in de diverse landgoederen in Wassenaar zien we veel paddenstoelen. De combinatie van nat en zacht weer van de laatste dagen zal hierbij ook wel een rol spelen.

Bij de Deil stappen we op de bus die onze in korte tijd weer thuis brengt.


Plaats een reactie

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.