Home » 2013 Fietsen » (7) Zandverstuivingen

(7) Zandverstuivingen

Archief

Kalender van berichten

oktober 2009
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 76.687 hits

Marskramerpad wandelen, dag 7, Maartensdijk-Amersfoort, 17 km

Vrijdag 30 oktober 2009

Café-restaurant Mauritshoeve, vlakbij het imposante huis Eyckenstein, is officieel nog niet open om 9:30 uur, maar we kunnen toch al een bakkie koffie bestellen. Al gauw lopen we weer in het bos. De paden zijn niet overal goed te onderkennen door de enorme hoeveelheid beuken-, eiken- en kastanjebladeren die overal op de grond liggen.

091029_boerderij_004a

Boerderij in de Ridderoordse Bossen

091030_irrigatieschuiven_007a

Regelschuiven

In het Willem Arendszbos is nog een irrigatiesysteem te zien, hoge irrigatiegoten rond een veld, compleet met regelschuiven. Het bevloeiingssysteem is in onbruik geraakt.

We komen in gesprek met een ander Marskramerstel. Zij wonen in een dorp vlak bij Wijchen en lopen nu steeds één dag maar deden ook wel een paar dagen achtereen. Ze sliepen dan in een hotel of pensionnetje. Van Vrienden van de Fiets hebben ze nog nooit gehoord. Ook hebben we het nog even over wandelen en fietsen naar Santiago de Compostela. Daarna moeten ze snel weer verder want ze hebben de kinderen beloofd op tijd weer thuis te zijn.

091030_jws_010a

.

091030_zandverstuiving_011a

We lopen een stuk langs de zandverstuivingen van de Lange Duinen en later langs de een stuk kleinere Korte Duinen. We steken op bij café-restaurant Soestduinen. Het ziet er daar best chique uit. Volgens mij zijn ze toch wel gewend dat daar ook wandelaars met dikke schoenen binnenkomen. Vlak voor Amersfoort horen we de wilde dieren als we langs het dierenpark wandelen. De laatste twee km’s is links de spoorbaan en staan rechts aan de andere kant van de weg riante Amersfoortse villa’s. Voor het station kunnen we op een terras nog een kopje thee drinken. Het is nog steeds zonnig rond 15:00 uur.

091030a_ge_maartensdijk_amersfoort

Google Earth image van het traject Maartensdijk-Amersfoort, 17 km

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: