Home » 2013 Fietsen » (14) De Regge

(14) De Regge

Archief

Kalender van berichten

december 2009
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 76.687 hits

Marskramerpad wandelen, dag 14. Van Holten naar Rijssen, 17 km

Maandag 28 december 2009

Katja, de hond van café De Biester in Holten, komt even bij m’n tafeltje kijken. Misschien is het omdat ik een koekje bij de warme chocolademelk kreeg, of omdat zij gewoon even aangehaald wil worden. Ze krijgt geen stukje koek van me.

091228_can_begr_03a

Op de terrassen van het Canadian War Cemetery staan 1394 stenen van begraven soldaten. Op het bordje bij de ingang staat “Gelieve het hek te sluiten, konijnen kunnen grote schade aanrichten”.

091228_pad_07a

Ligtenberg ligt in de gemeente Wierden. Net als ik het bos uit ben, ruik ik de pregnante stank van varkens. Dat is ook platteland. Verderop op de Zunasche Heide staan geen ‘stink’-boerderijen meer. Hier is het weer een en al rust. Ik drink m’n koffie en geniet van m’n boterhammetjes op een bankje. Als ik weer op pad ga, kom ik een Marskramerstel uit Rijnsburg tegen. We wisselen wat ervaringen uit. Zij liepen al aardig wat langeafstandroutes in Nederland. Het Marskramerpad begonnen ze in Scheveningen, maar lopen de etappes een beetje hoe het ze uit komt. Ook wandelden ze al de etappe vanuit Bad Bentheim.

091228_pony_09a

Aan de binnenkant van het schrikdraad staan twee paarden. Een pony staat gezellig aan de buitenkant van het draad bij de paarden. Als ik langs kom, komt de pony naar me toe en loopt een stukje met me op. Ik realiseer me dat ik niet te aardig moet doen, omdat ze anders straks in het centrum van Rijssen nog achter me aangaat. Ik stap een beetje door en de pony houdt toch maar de pas in.

091228_regge_13a

De Regge maakt vandaag deel uit van de route. Ongeveer vier kilometer wandel ik langs dit riviertje. Bij ’t Oude Veer neem ik de afslag naar het centrum van Rijssen. Het centrum laat bij mij geen diepe indruk achter. Er is een Blokker, een Kruidvat, een Hema, een Albert Heijn en een grote Jumbo.

Op het perron bij spoor 3 wacht ik op de trein richting Amersfoort. Ik had vandaag een mooie dag zonder sneeuw, regen of ijzel, maar wel met een winters zonnetje.

Route: Holten, Holterberg, Ligtenberg, Zuna, Notter, Het Veer, Rijssen. Eigenlijk zijn alleen Holten en Rijssen echte dorpen, de rest zijn gehuchten van enkele woningen.

Naschrift: Sorry, Rijssen is geen dorp maar een stad. Het kreeg op 5 mei 1243 van Otto van Holland, de toenmalige bisschop van Utrecht, stadsrechten. Omstreeks 1350 werd Rijssen evenals Deventer lid van de Hanze.


1 reactie

  1. Henk Postma schreef:

    hallo Dick, hier dan een bericht uit Rijnsburg, een leuk stukje van het wandelpad, wij zijn die dag doorgelopen naar Holten en vandaar weer terug gereden met de auto naar Arnhem waar we sliepen in NH Arnhem de volgende dag zijn we naar Rijssen gereden en vandaar met de trein die klaar stond dus net op tijd. met de trein zijn we naar Borne gegaan, en in door een prachtige natuur met veel rijp en lichte sneeuw op de bomen terug gewandeld naar Rijssen. onze volgende etappe word Holten Deventer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: