Home » 2011 La France » (0) Onderweg met de trein

(0) Onderweg met de trein

Archief

Kalender van berichten

april 2011
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Weblogstatistieken

  • 78.743 hits

S

Woensdag 27 april 2011

La France 2011, fietsen dwars door Frankrijk. Dag 0, woensdag 27 april 2010. Met de trein naar Dax.

Vandaag nog geen fietsverhaaltje. Ik ben met de trein onderweg naar het zuiden van Frankrijk. De internationale trein naar Antwerpen en Brussel rijdt vandaag niet.


Plafondspiegel op station Antwerpen Centraal

Waarom niet? Joost mag het weten. Daar ik ruime overstaptijden heb, vooral in Antwerpen, ben ik op tijd van de TGV van Lille naar Bordeaux. Ik heb zelfs nog tijd om mijn meegebrachte lunchpakketje, boterhammen met oude Beemsterkaas en een halve liter karnemelk, te nuttigen voordat de trein er is. Mijn fiets is de enige in het fietsenhok, waarin in totaal vier fietsen aan de haak kunnen hangen.

In Frankrijk zie ik veel koolzaadvelden en langs de treinbaan op vele plaatsen brem. De TGV stopt op stations bij voor mij onbekende steden (bijvoorbeeld St.Piere-de-Corps en bij voor mij bekende steden (bijvoorbeeld Poitiers). Al met al kachelt hij lekker door.

Voorbij Bordeaux kom ik door Les Landes, een vlak terrein met veel bosbouw en akkers met megagrote watersproei-installaties. Dat komt me allemaal bekend voor van twee jaar geleden toen ik hier fietste.

Het hotel in Dax, dat ik van tevoren via internet besprak, ligt letterlijk op een steenworp van het station. Ik meld me met mijn achternaam. Dat klinkt bekend. Ik ben waarschijnlijk de laatste gast die hier om acht uur zich aanmeldt. De mevrouw vraagt of ik hier hééélemaal alleen ben. Dat klopt dus. Mijn fiets krijgt een plekje naast de trap tussen de ontbijtzaal en het restaurant.

De omgeving van het hotel en het station zelf zien er niet erg appetijtelijk uit, zoals zoveel in steden in de buurt van stations. De weg is ook opgebroken en er komt nieuwe asfalt en nieuwe bomen. Over een jaar ziet in elk geval het wegdek er weer spic en span uit,

Morgen nog een paar uur met de trein en dan fietsen geblazen. Ik heb er zin in.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: