Home » 2011 Duitsland F » [1] Stad, meren, bossen en akkers

[1] Stad, meren, bossen en akkers

Archief

Kalender van berichten

juli 2011
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

S

Maandag 4 juli 2011. Fietsen met broer Bert van Berlijn naar Nederland. Vandaag van Berlijn Spandau naar Belzig, 100 km

Afgelopen nacht regende het behoorlijk, maar het is droog als we opstaan. Na een uur fietsen begint het te regenen en dat blijft het bijna de hele dag. Ook vandaag komen we langs het Olympisch stadion, dat in het teken staat van het internationale damesvoetbal (wereld kampioenschappen).

Potsdam is een mooie stad met diverse grote gebouwen. We komen langs twee musea. Daarna fietsen we langs een paar grote meren, een deel van de route over zandpaden. Door de regen liggen hier plassen, soms van links naar rechts. Mijn pas schoongemaakte fiets ziet er weer behoorlijk vies uit.


Vervallen huis in de voormalige DDR

Verder rijden we vooral door bossen en door armoedige dorpen. Je kunt goed zien dat het hier vroeger DDR was. Het wegdek in de dorpen is soms slecht. Bij de flats zijn de straten soms niet bestraat of geasfalteerd, zeker niet bij de troosteloze garageboxen van de bewoners van de sociale stapelwoningen. Het valt ons op dat in de bossen speciale schuilhutten zijn gebouwd voor de R-1-fietsers. Op droge bankjes kan je daar aan een tafel je meegenomen broodjes nuttig.

We stoppen in Bad Belzig. De hotelletjes in de historische binnenstad zijn allemaal bezet. We komen daarom na wat gevraag terecht in het Burghotel. Dit is gevestigd in de gerestaureerde burcht aan de rand van de stad.

Nadat we ons hebben omgekleed kiezen we ervoor in het centrum te gaan eten en niet in het chique restaurant van de burcht. In ons restaurantje annex hotel in de binnenstad ontmoeten we een Nederlands stel dat de laatste kamer boekte, vijf minuten voordat we ons hier tevergeefs meldden aan het eind van de middag.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: