Home » 2011 Duitsland F » [3] Saale

[3] Saale

Archief

Kalender van berichten

juli 2011
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Weblogstatistieken

  • 78.743 hits

S

Woensdag 6 juli 2011. Fietsen met broer Bert in Duitsland van Berlijn naar Nederland. Vandaag van Dessau naar Stassfurt 95 km. Tot en met vandaag 317 km


Vanaf ons overnachtingsadres zitten we weer snel op de route. We komen langs het Techniekmuseum Hugo Junkers. Hier is onder meer aandacht voor Junkers vliegtuigen. Wat Fokker voor Nederland was, was Junkers voor Duitsland.

Bij Aken, niet te verwarren met Aachen, zitten we vlak bij de Elbe. Daarna komen we in een beschermd natuurgebied, waar uitkeringsgerechtigden werkzaamheden verrichten in de natuur. Ze zijn vanaf een grote stad uit de buurt hier gebracht met een autobus. De chauffeur knapt een uiltje op de bijrijdersstoel van de bus.

Het tweelingdorp Wulfsen/Drosa zou hunenbedden hebben. We rijden speciaal om maar hebben ze niet gezien. Een andere keer maar weer eens naar Drenthe om hunenbedden te kunnen zien.

Vanaf Bernburg fietsen we een stuk langs de Saale, deels over een geasfalteerde weg maar ook voor een deel over soms drassige zandpaadjes. We helpen een Duitser met een platte band. Hij mag zijn band zelf oppompen met mijn noodfietspompje.

Nienburg is een mooie stad. We hebben er niet erg veel oog voor omdat het erg heet is en ons drinken op is en wij daarom een supermarkt zoeken om frisdrank te kopen. Nadat ik een Duitse vrouw ernaar vroeg vinden we hem snel.

In Strassfurt is de VVV op woensdagmiddag gesloten. Gelukkig kan iemand anders ons de weg naar een straat aanwijzen waar een pension is gevestigd waar we kunnen overnachten.

2011-07-06 014 (800x600)

Nadat we daar gedoucht hebben gebruiken we een heerlijke maaltijd bij het Theatercafé. Als ik even achterom bij het theater ga kijken, zie ik dat ze daar een schilderij hebben hangen van Herman van Veen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: