Home » 2011 Grote Rivierenpad » [R 9] Verse melk van de boer

[R 9] Verse melk van de boer

Archief

Kalender van berichten

oktober 2011
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

S

Donderdag 20 oktober 2011

Grote Rivierenpad, LAW 6, van Hoek van Holland naar Kleef. Etappe 9, wandelen van
Lexmond naar Leerdam 24 km. Tot en met vandaag 186 km.

Herberg De Drie Snoeken in Lexmond is om 9.20 uur nog niet open. Een bord voor de poort verwijst naar een dicht terras. Alleen de bakker en de slager in dit dorp aan de voet van de Lekdijk zijn nu al open. De Zijpkade is een graspad Halverwege moet een vrij drukke weg, de Kortenhoevenseweg worden overgestoken. In de middenberm staan vangrails. Daar waar het pad aan de andere kant van de provinciale weg verder gaat staat op een plakkaat:

De hoornaar is een grote wespensoort. Deze is overwegend minder agressief dan de gewone wesp of de bij maar een steek van de hoornaar is een stuk pijnlijker. De hoornaar kan erg weerbaar zijn van nest. Mijd daarom het nest van de hoornaar. Het nest zie ik niet. Daarbij komt dat ze het in oktober waarschijnlijk te koud vinden en dicht bij elkaar in het wespennest blijven zitten.

Het Merwedekanaal is niet breed en doet erg rustig aan. Er is geen boot te zien. Ik had me een soort Amsterdam-Rijnkanaal voorgesteld. Nu ik het ziet doet het me meer aan het Apeldoornse kanaal denken. Later gaat de route over een betonnen voetgangersbrug over de A27. Als je naar de voortjakkerende auto’s kijkt ben je blij dat je rustig aan de wandel ben. Wat een tempoverschil.

Vandaag krijg ik regelmatig geblaf van honden te horen. Meestal staan ze keurig op het erf, een enkele keer los op straat. Ook nu gaat weer op: blaffende honden bijten niet. In de Bolgerijse griendbossen denk ik terug aan gisteren op het laarzenpad van het Keukenhofbos met bruggetjes, knuppelpaden en prutpaden. Ik zie hier paddenstoelen tussen de bomen. De ondergrond van de paden is klei. Dit in combinatie met de regen maakt het soms glibberig. Via een wandeling door een weiland kom ik bij een boerderij waar verse melk van de boer te koop is. Nu ben ik niet zo’n melktype, maar ik neem
voor 20 eurocent toch een bekertje echte boerenmelk. Eerste keer in mijn leven?

In Schoonrewoerd steek ik op bij Café De Zwaan, een ouderwets dorpscafé dat in de geest van deze tijd eetcafé heet. Vriendelijke mensen staan daar achter de bar. Tussen Schoonrewoerd en Leerdam kom ik langs twee wielen, ondergelopen stukken land na een dijkdoorbraak lang geleden.

In Leerdam neem ik de boemel van Ariva via Beesd naar Geldermalsen. Daar stap ik over in nog een boemel maar nu van de NS. Die brengt me op Utrecht Centraal.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: