Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » [J-12] Het melkmeisje van Dordrecht

[J-12] Het melkmeisje van Dordrecht

Archief

Kalender van berichten

juli 2012
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Weblogstatistieken

  • 72.558 hits

Woensdag 11 juli 2012.

Slecht weer is er voorspeld voor vandaag, buien en regen. Onderweg met de trein naar Rotterdam komt het in de Bollenstreek en Leiden rond 8.00 uur met bakken uit de hemel. In het centrum van Rotterdam dreigt het te gaan regenen. Daarom nemen we in de buurt van het Beursplein eerst maar een kopje koffie bij een disignkoffieschenker. 

Walk of fame

Rotterdam, Walk of Fame

We lopen over de Walk of Fame. De lucht ziet er donker uit en het is fris als we de Erasmusbrug overwandelen. Piet en ik weten dan nog niet dat het de rest van de dag droog zal blijven en we zelfs regelmatig met een zonnetje te maken krijgen. 

moskee

Rotterdam, Essalam Moskee

We maken een lusje in de route om de binnenhaven bij de Vijf Werelddelen te bezoeken. De terrassen zijn op dit uur van de dag, rond 9.00 uur nog niet open. Er liggen mooie jachten in de haven. We komen langs het Feyenoordstadion, de grootste moskee van Europa en het Zuidplein.

Dijkdoorbraak

Monument dijkdoorbraken 1953 Barendrecht

Het fietspad van Barendregt naar de Oude Maas ligt deels op de oude trambaan van Rotterdam naar de Zuid-Hollandse eilanden. We zien een monument van de overstromingen van februari 1953. Van Heerjansdam naar Zwijndrecht lopen we langs de Oude Maas. Hier is ook een minispoorbaan, waarover zomers in de weekenden kinderen met treintjes kunnen meerijden. Vandaag staan de treinstellen in de remise naast het fietspad. 

melkmeisje

Leuvebrug Dordrecht, brugsculptuur van de hand van Hildo Krop

Vanaf Zwijndrecht steken we over naar Dordrecht. Daar staat de 65 meter hoge scheve toren van de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk. Deze kerk behoort tot de top 100 van Nederlandse UNESCO-monumenten.

Jacobswegen in Nederland. Het traject Schipluiden naar Kapellen. Vandaag wandelden Piet en ik de tweede etappe van Rotterdam naar Dordrecht, 28 km. Tot en met vandaag 52 km. Op 30 mei 2012 liepen wij de eerste etappe van dit traject.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: