Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » [J-16] De Vecht

[J-16] De Vecht

Archief

Kalender van berichten

september 2012
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

Maandag 3 september 2012.

 

Breukelen

Gunterstein in de buurt van Breukelen

 

Het terras van Vlinders biedt een mooi uitzicht. Dit restaurant aan de rand van Loenen aan de Vecht is nog niet open of wellicht de hele dag (maandag) gesloten (1). De stoelen en tafels bieden een riante plek om koffie uit eigen thermos te drinken. De toren van de kerk van Loenen staat duidelijk uit het lood. Het is goed te zien dat ook een deel van het middenschip scheef staat.

Op een voetpad van in de richting van Nieuwersluis laat een mevrouw haar hushpuppy uit. Verderop gaat dit pad over in de Rijksstraatweg. We komen langs mooie landhuizen dikwijls met schitterende tuinen en prieeltjes. In Nieuwersluis bij restaurant ‘Het Stoute Soldaatje’ (wat een sullige naam) staan buiten aan de Vecht ook prachtige stoelen en tafels. We hadden hier in de zon graag een kopje koffie besteld. De meegenomen koffie samen met een krentenbol gaan er op dit terras echter ook prima in (2). Bij de vrouwengevangenis steek ik m’n hand op naar de mevrouw in het poortwachtershuisje. De Surinaamse dame zwaait vriendelijk terug.

 

Veenderij

De Veenderij bij Maarsen

 

De Scheendijk is een verrassend gebied. Je waant je op een rustige plek, maar aan de weg is het hier ‘betaald parkeren’. De dijk grenst aan de ‘Trekgaten’ direct tegen de Loosdrechtse Plassen aan. Gunterstein, een smal bosperceel dat verderop uitkomt aan de Vecht bij Breukelen, kennen Leo en ik van een eerdere wandeling. Bert kent het niet. We gaan een stukje van onze route af om daar op omgezaagde boomstammen onze lunch te nuttigen.

 

Maarssen

Maarssen

 

Voorbij een voormalig fort wandelen we niet richting Tienhoven en Hollandsche Rading maar gaan van de harde weg af om door natuurreservaat ‘De Veenderij’ te trekken, een heel mooi stukje Nederland. Bij Maarssen staat landgoed ‘Vechtoever’ te koop. Er staat geen prijs bij. Soms waan je je in Maarssen in een voorstad van Utrecht, later loop je weer langs weilanden. Oud-Zuilen is nog echt dorps. Bij Overvecht Noord- en Zuid aan de ene kant en Ondiep aan de andere kant komen we dan echt in Utrecht-stad uit. We kruizen de Anton Geesinkstraat. Utrechtser kan het niet.

 

Utrecht

Utrecht

 

Bij de Zeedijk zitten we bijna in de binnenstad. Studenten hebben hun introductieweek aan een kade van de Oudegracht. We lopen niet helemaal door tot de Domtoren maar gaan eerder rechtsaf naar het station, waar we de trein pakken naar Amsterdam-Holendrecht. Daar brengt bus 120 ons naar de startplek waar de auto staat.

Jacobswegen in Nederland wandelen traject van Haarlem naar Roermond. Vandaag de derde etappe van Baambrugge naar Utrecht met Leo H en Bert, 30 km. Tot en met vandaag 81 km.

—-

(1)    Restaurant Vlinders is ’s maandags gesloten. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn ze open vanaf 12.00 uur.

(2)    Restaurant Het Stoute Soldaatje is dinsdags gesloten. De andere doordeweekse dagen zijn ze open vanaf 12.00 uur.


1 reactie

  1. jopie schreef:

    Geweldige foto’s van “de Domtoren en “De veenderij bij
    Maarsen”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: