Home » 2012 Wandelen » Krimpenerwaard

Krimpenerwaard

Archief

Kalender van berichten

september 2012
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

Zondag 23 september 2012.

 

groen

Tiendwegroute Krimpenerwaard

 

Zwager Leo kreeg een tijdje geleden  van zijn zus een brochure van een wandelroute van het Zuid-Hollands Landschap. Deze route van 18 kilometer ten oosten van Gouderak heet de Tiendwegroute en gaat over karrensporen, fietspaden, smalle rustige wegen en een grasdijk. We wandelen langs weiden en sloten die zich uitstrekken tot aan de horizon.

Om klokslag 10 uur zijn wij, Margo, Leo, Joke en ik, op het parkeerterreintje op de hoek van de Schaapjeszijde en de Wellepoort. Het is een erg rustig gebied, maar toch komen we zo nu en dan andere wandelaars tegen, waarvan sommigen met een hond. Het eerste stuk gaat over karrensporen. Als we door een klaphek zijn lopen we op een grasdijk. Hierop wandelen we zo’n twee kilometer. Het gras is nat maar staat niet hoog. Daarom is het goed te doen.

Als we over een hek zijn geklommen zien we op 250 meter voor ons de Hollandse IJssel . Nu gaan we over een tiendweg naar het noorden.  Aan weerzijden van de smalle weg zijn sloten. De percelen zijn smal en lopen ver door richting de horizon. Aan de fietsbordjes zie ik dat hier ook de Stedenroute loopt. Dat houdt in dat ik hier eerder met Bert was op de fiets onderweg van Amsterdam naar Brussel.

 

Achterbroek

Achterbroek

 

In Het Beijersche komen we zo nu en dan een paar paarden tegen bereden door ‘paardenmeisjes’.  Bij de kantine van de ijsclub kunnen we terecht voor een sanitaire stop. Toevallig houdt de PKN (Hervormde) gemeente van Stolwijk hier haar Startzondag. Mevrouw de Mik vraagt ons zelfs of we wat mee willen eten met haar kerkelijke gemeente. Dat is aardig aangeboden maar voert ons te ver.

 

brug

Aan vervanging toe?

 

Langs de weg met de naam Achterbroek staan hier wat boerderijen en andere huizen. We maken een praatje met een man die een nieuw kozijn in de voorgevel van zijn huis had gezet. Hij heeft de muur boven het raam tijdelijk gestut. Er zitten wat scheurtjes in het metselwerk.

Bij de Elserkade gaan we links af. Nu lopen we door de Berkenwoudse Driehoek. Het is een natuurgebied met graslanden, rietpercelen, houtkaden en twee eendenkooien. Rond 15.40 uur zijn we weer bij de auto. Een prachtige wandeling en we hielden het de hele dag droog.

 Voor fiets- en wandelroutes van het Zuid-Hollands Landschap:

http://www.zuidhollandslandschap.nl/natuur-bij-u-in-de-buurt/routes/

 


1 reactie

  1. jopie schreef:

    Prachtige wandelroute en een geweldige
    foto van de boom half in de sloot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: