Home » 2012 Wandelen » Bosch en Duin [AA 2]

Bosch en Duin [AA 2]

Archief

Kalender van berichten

november 2012
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

Woensdag 7 november 2012.

‘De start is in Hilversum, waar de pracht en praal van oud geld je langs de uitvalswegen tegemoet straalt.  Het voert je even buiten Hilversum, door het prachtige Cronebos, door de ‘Kuil van Drakesteyn’ richting Lage Vuursche; bos, bos en nog eens bos – mooi bos´. Zo begint de beschrijving bij de ANWB-wandelroute van Amsterdam naar Arnhem bij de etappe van Hilversum naar Zeist.

Voor het station van de grootste stad van ’t Gooi staat een beeld gemaakt van ruw steen van twee handen met de titel Tolerantie. Van hieruit wandelen we door een winkelstraat naar het beginpunt van de route aan de Kerkbrink. We komen langs Station Hilversum Sportpark. Nu is het niet ver meer naar de buitenkant van de stad.

Bij café Boschoord nemen we plaats op het deels overdekte terras. De zaak is niet open, daarom drinken we koffie uit onze eigen thermosflessen.  Nadat we verderop een blokje om het met hoge hekken omgeven en van camera´s voorziene Kasteel Drakensteyn lopen, komen we uit in het pannenkoekenrestaurantendorp Lage Vuursche. De Dorpsstraat bestaat voor een groot deel uit eethuizen. Op straat is het niet druk, maar in de meeste zaken zitten wel mensen aan de lunch of aan een kopje koffie.

bos

In de bossen tussen Hilversum en Zeist

Lage Vuursche

Lage Vuursche

We gaan vandaag over aardig wat landgoederen, met namen zoals Pijnenburg, Vijverhof en Splinterenburg. Voor een deel zijn dit privéeigendommen.

Den Dolder, bekend van de Willem Arntsz Hoeve wordt doorsneden door een spoorbaan. Er is een dubbel stel spoorbomen, omdat de linker en de rechterspoorbaan een stukje van elkaar afliggen.  In Bosch en Duin staan heel wat dure villa´s, meestal met een stevig hekwerk eromheen. Een jongen van de basisschool is op pad om bestelde kinderpostzegels en kerstkaarten te bezorgen. Hij zegt dat hij bij 13 adressen bestellingen had kunnen noteren. Een meisje bij hem in de klas had wel 30 setjes verkocht, vertelt hij ons.

Huis ter Heide

Huis ter Heide

Zeist

Zeist

In Huis ter Heide zien we een roodborstje op een straatnaam bord zitten. Zij heeft geen haast om weg te vliegen en laat mij een foto van haar maken. Aan de andere kant van de snelweg komen we in Zeist aan. Eerst wandelen we door een bedrijvengebied. Daarna staan links en rechts weer mooie huizen met of zonder oprijlaan in de bebouwde kom. Tenslotte lopen we tussen het winkelend publiek  op de Slotlaan. Bij het Figihotel staat de auto.

Het was weer een mooie herfstwandeling. Leo en Bert, bedankt voor de gezelligheid.

Wandelen van Hilversum naar Zeist, 26 km, als onderdeel van de ANWB-wandelroute van Amsterdam naar Arnhem.


1 reactie

  1. jopie schreef:

    Wat een mooie wandeling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: