Home » 2012 Wandelen » De Middenweg [AA1a]

De Middenweg [AA1a]

Archief

Kalender van berichten

november 2012
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Weblogstatistieken

  • 78.746 hits

Maandag 12 november 2012.

 

Dapperbuurt

Amsterdam, de Dapperbuurt

 

Station Amsterdam Muiderpoort ligt tussen de Dapperbuurt en de Indische buurt. Het voormalige Burgerziekenhuis aan de Linnaeusstraat deed een aantal jaren dienst als stadsdeelkantoor. Nu is hier een hotel in gevestigd. Ten westen van deze brede doorgaande straat is de Transvaalbuurt, een dorpsachtige buurt met rondlopende straten, gebouwd naar de ideeën van Berlage. Aan de andere kant van de Linnaeusstraat is een voormalige melkfabriek. Hier zit een sportschool in. Ook worden hier nu woningen gebouwd aan de Oranjevrijstaatkade.

Frankendael

Frankendael vanaf de Middenweg

 

 

De brug bij de Hema heet de Oeterwalerbrug. Nu ben ik op de Middenweg in Watergraafsmeer. Het statige voormalige rechtshuis is te koop. Bij de ingang van Landgoed Frankendael staat een imposante poort. Voor het hoofdgebouw komen grote stralen water uit een fontein met beelden. Voorbij de Hugo de Vrieslaan zie ik de Van ’t Hofflaan. Hier ging m’n schoonvader altijd naar de kapper.

Tussen de Middenweg en de Kruislaan ligt de Nieuwe Oosterbegraafplaats met aan de overkant sportvelden. Hier speelde in vroeger tijde Ajax zijn thuiswedstrijden. Het vroegere stadion is helemaal volgebouwd met woningen. Ik loop langs Betondorp, het bekende wijkje waar Johan Cruijff opgroeide.

Weespertrekvaart

Diemen, langs de Weespertrekvaart

 

 

Onder de A10 door kom ik in Diemen met het dorpsgemeentehuisje met daarnaast een kerk met een groot Christusbeeld. Al snel ben op aan de rand van een groot bedrijventerrein. Er zijn activiteiten, maar ook veel panden staan leeg. Het gebied heeft betere tijden gekend. In de verte zie ik de nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal naar IJburg, die nog niet helemaal af is. Een foto van deze brug werd gebruikt bij de presentatie van het nieuwe kabinet.

 

Diemerbos

Diemerbos

 

Via een fiets-wandelbrug steek ik de Weespertrekvaart over. Ik loop nu aan de rustige kant van de Gaasp. De Stammerdijk gaat langs het Diemerbos naar Driemond. Daar steek ik via een behoorlijk steile trap de burg over het Amsterdam-Rijnkanaal over om aan de andere kant, de Weesperkant weer met een trap naar beneden te gaan. Hier is het nog ongeveer drie kilometer langs het kanaal naar Nigtevecht.

Wandeling van Amsterdam naar Nigtevecht, 16 km, etappe 1a van de ANWB-wandelroute van Amsterdam naar Arnhem.


1 reactie

  1. jopie schreef:

    Het is zó fijn in Amsterdam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: