Home » 2013 Diversen » Open dag Paleis van Justitie

Open dag Paleis van Justitie

Archief

Kalender van berichten

februari 2013
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Weblogstatistieken

  • 78.742 hits

Amsterdam, zaterdag 9 februari 2012.

Schoonzus Annie en ons nichtje Anne sliepen de nacht van donderdag op vrijdag samen met 48 andere mensen in de Haarlemse vestiging van IKEA. Joke en ik bezoeken vandaag de open dag van het Paleis van Justitie in Amsterdam.  Hier zijn veel meer dan 50 mensen op afgekomen. Waarschijnlijke enkele duizenden mensen bezoeken het nieuwe gebouw aan de IJdok in Amsterdam niet ver verwijderd van het Centraal station.

U 02 (3) S

U 02 (10) S

U 02 (22) S

Het Gerechtshof zit nu nog in drie verschillende gebouwen in de binnenstad. In april verhuizen ze naar het Gebouw IJdock. Deze nieuwbouw heeft € 165 miljoen gekost. Op 16 april a.s. worden de eerste zittingen gehouden in dit met veel marmer versierde gebouw.  Het zijn eigenlijk twee gebouwen. In het ene gebouw werken de ambtenaren en in het andere gebouw zijn de zittingszalen en de cellenruimten.

Vanuit het Paleis van Justitie heb je een mooi uitzicht op de omgeving, vooral het IJ met Eye en het Centraal Station en omgeving. Voor de gasten is er gratis koffie, thee en erwtensoep. Dat laatste is niet zo gek, want het is vandaag koud.  Als we terug gaan naar CS sneeuwt het in Amsterdam.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: