Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » Spaarndam [J-028]

Spaarndam [J-028]

Archief

Kalender van berichten

februari 2013
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Vrijdag 8 februari 2013.

Bij Busch en Dam wordt gewerkt. Brede rioleringsbuizen van  PE of GVK gaan oude versleten stukken riolering vervangen. De riolering ligt niet in het dijklichaam maar onder in het talud tegen de sloot aan. We komen op onze route verschillende forten, kruitmagazijnen en andere werken van de Stelling van Amsterdam tegen. Deze forten e.d. werden in de periode 1880-1920 aangelegd om Amsterdam te verdedigen.

001 (920x678)

009 (920x688)

In de buurt van Beverwijk wandelen we over een mooi pad tussen een golfterrein en een groot aardgasstation. Je hoort hier het gas brommen. Over de Noorder IJ-  en Zeedijk komen we bij het Noordzeekanaal aan. Grote zeeschepen zien we hier vandaag niet.

Aan de andere kant van pont Buitenhuizen gaat onze tocht over een enorm golfcomplex in het recreatiegebied Spaarnwoude. Een ekster eet het klokhuis van m’n appel op als we hier op een bankje in de zon zitten.  Het golfterrein loopt ook door aan de zuidkant van de A9. Nu begint het ineens flink te hagelen. De weg is snel wit. Een kwartier later is het weer droog.

013 (920x685)

015 (920x690)

017 (920x677)

In Spaarndam maken we een uitstapje door het dorp. De route in het boekje gaat er grotendeels langs. De auto’s rijden op de weg boven op de dijk, terwijl aan één kant van de weg de huizen onderaan de dijk liggen, van de dijk gescheiden door een smal voetpad. We passeren een paar antieke sluizen en het beeld van Jantje Blinkers, het jongetje met zijn vinger in de dijk.

De Boezemkade voert langs het Fort Bezuiden Spaarndam. We komen langs woonboten met hier en daar wat rommelige bouwsels op de kade van de Noorderbuitenspaarne. In de bebouwde kom bij Haarlem-Noord met aan de andere kant de Waarderpolder is een soort promenade gemaakt langs de stadsrivier. Op Haarlem Station nemen we de trein naar het beginpunt.

130208 GE Wa Krommenie Haarlem 27 km

Jacobswegen in Nederland. Vandaag wandelen Leo, Bert en ik de zesde etappe van het traject Den Oever – Haarlem. Van Krommenie naar Haarlem, 27 km.


1 reactie

  1. Piet schreef:

    Ga gauw weer een keertje mee met deze wandelclub. Nog even de knie laten herstellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: