Home » 2013 Fietsen » Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost

Archief

Kalender van berichten

mei 2013
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Maandag 27 mei 2013.

Vanaf Driemond fietsen we langs de rustige zijde van de Gaasp. Bij de fietsbrug over de Weespertrekvaart nemen we niet deze brug richting de G-buurt maar gaan het groen van het Diemerbos in. Naast de kleur groen zie je vandaag hier ook veel geel (boterbloemen), rood (zuring) en wit (fluitenkruid).

F 12 Asd (7) S

F 12 Asd (14) S

De Diemer Vijfhoek ligt vanaf Amsterdam gezien achter de Diemer energiecentrale.  De Diemerzeedijk gaat verderop door het Diemer Park, een groene zone tussen Oud Diemen en IJburg. De Nesciobrug is een architectonisch hoogstandje. We komen weer aan de zuidkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Ten oosten van de Diem, een breed water, ligt het PEN-bos. Een jonge vrouw vraagt ons de weg naar Diemen-Noord. Aan de hand van de stadsplattegrond  ‘Amsterdam op de fiets’ kunnen we haar de weg wijzen.  Wij gaan langs flats en laagbouw omgeven door veel groen dwars door een aantal Amsterdam- Zuidoostse woonwijken met namen als Venserpolder en Strandvliet.

F 12 Asd (18) S

We komen langs de ArenA, het Ajaxstadion, en Sportcomplex De Toekomst. Aan de andere kant van de snelweg zijn we in het landelijk gebied van Ouderkerk. Een boer verkoopt verse melk, die je zelf kunt tappen uit een automaat. Omdat de melkbus in de tapinrichting bijna leeg is komt de heer Hogenhout, de melkveehouder, de automaat schoonmaken en vullen. Hij legt ons uit hoe een en ander werkt.

Bij de Ouderkerkerplas gaan we terug over fietsbrug die de snelweg kruist en komen dan langs het AMC. Een fietspad gaat door Recreatiegebied De Hoge Dijk. Voordat we terug zijn in Driemond volgen we een stuk van de kronkelende Gein.

We gaan nog niet naar huis maar rijden naar Fort Uitermeer bij het Natuurreservaat Naardermeer. De dijk van Muiderberg naar Muiden gaat voor een groot deel strak langs het IJ-meer. Evenwijdig aan de Vecht gaan we naar Weesp. Dwars door deze stad rijden we richting de brug naar Driemond.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: