Home » 2013 Praag-Regensburg-NL » Lekke band [2]

Lekke band [2]

Archief

Kalender van berichten

juni 2013
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Weblogstatistieken

  • 78.741 hits

Maandag 24 juni 2013.

Goed uitgerust vertrekken we uit Zadní Třebaň. De Co-op bij het dorpsplein is al open. Hier doen we onze boodschappen voor vandaag, inclusief de broodjes voor ons ontbijt.

002 (900x675)

Dit ontbijt nuttigen we in een bushokje in het volgende dorp. Aan de andere kant is een boer bezig met zijn tractor. We horen allerlei vogels fluiten. Bij de boerderij zien we een vogeltje met een bruinrode staart. Zo’n vogel zagen we nooit eerder.

We komen vandaag meerdere Nederlander tegen die ook met bepakkingen op de fiets op weg zijn naar Praag. Een man was in Wenen gestart en ging onder Praag door en gaat ook de kant van Regensburg op. Wellicht zien we hem nog meer. Erg spraakzaam is deze man niet.

006 (900x667)

Rockycany bezochten we drie jaar geleden ook. Toen was het snikheet weer, nu dreigt het te gaan regenen. Voorbij de stad schuilen we een tijdje onder een snelwegviaduct. Het komt nu namelijk met bakken uit de lucht.

005 (900x664)

In een bos met een wat minder prettig wegdek rijdt ik mijn voorband lek. Met m’n Schwalbe Marathon Plus had ik al die jaren nooit lekke banden. Bert helpt me met het wiel uit de fiets te halen. Een band oppompen met een reservepompje is nooit een pretje. Daarom doen we hem niet al te vol lucht.

Het duurt niet lang en we komen in een dorp met warempel een fietsenwinkel. We mogen de fietspomp lenen en brengen de banden op de juiste spanning, ook koop ik hier alvast een nieuwe reservebinnenband.

009 (900x664)

Plzeň, Grote Markt

018 (900x675)

Plzeňsynagoge

In Plzeň vinden we vrij snel een pension, niet ver van de Grote Markt. We eten en drinken in de stad een biertje in een trendy café-restaurant.

Fietsen met broer Bert van Praag via Regensburg naar NL. Vandaag etappe 2 van Zadní Třebaň naar Plzeň, 92 km.


1 reactie

  1. Gre schreef:

    Ik, had vorige week ook een lekke band in Lisserbroek en moest toen lopend weer terug naar huis, nooit een pretje. Toen gelijk maar nieuwe banden op m.n fiets laten zetten. Gaat wat gemakkelijker in Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: