Home » 2013 Praag-Regensburg-NL » Opruimen na wateroverlast [1]

Opruimen na wateroverlast [1]

Archief

Kalender van berichten

juni 2013
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

016 (900x675)021 (900x635)024 (900x675)

031 (900x645)
Zondag 23 juni 2013.
Gisterenavond vertrokken we per internationale trein vanuit Utrecht. Een medewerkster van de spoorwegen vertelt ons op Utrecht Centraal dat dit de langste trein is die vanuit Utrecht vertrekt. Hij bestaat uit verschillende delen die onderweg worden gesplitst en /of samengevoegd met andere treinen. Wij zitten in de achterste wagon, die gaat naar Praag.
Onder meer omdat er moet worden omgereden als gevolg van een brug met problemen, komen we vanmorgen meer dan twee uur later in Praag aan dan gepland. Het is bijna twaalf uur als we het station met onze fiets uitrijden. We gaan eerst kriskras door het centrum om daarna het fietspad langs de Moldau op te zoeken. Later gaat dit pad voor een groot deel langs de rivier de Berounka.
Bij een spiksplinternieuwe fietsbrug bevestigd aan de onderzijde van een snelwegbrug staat een bordje Bike-restaurant 500 m. Wij gaan de brug over om daar een glas fris te drinken. We komen op een gribusterreintje met caravans en oude bussen. Een oudere mannen gebaart ons terug te gaan omdat de weg deels is weggezakt door de hoogwaterstand een paar weken geleden. Toevallig of niet toevallig was daar ook een wijkagent, die waarschijnlijk ook alleen Tsjechisch spreekt.
We komen een optocht tegen van Tsjechen op antieke fietsen. Er zijn er met één grootwiel en een klein wil en mensen op oude tandems. Leuk om te zien op zo’n zonnige zondag.
Omdat we pas om twaalf uur startten vandaag en ook niet al te best in de trein sliepen planden we om in Zadní Třebaň op de camping te gaan staan, een niet al te grote etappe. We zijn daar echter niet welkom omdat ze in drie weken tijd de camping willen opknappen na de grote wateroverlast van een paar weken geleden. Ook één enkel nachtje mogen we niet op de camping. Ondanks dat in het dorp op een bord staat dat de camping naast Tsjechisch ook Duits en Engels spreken, spreekt niemand van de aanwezigen Engels. De twee jonge dochters van de kantinebeheerder spreken een beetje Engels. We vragen om een alternatief.
Niet ver van de camping is een pension. Hier kunnen we terecht. Het is niet erg luxe maar wel schoon en onze fietsen mogen op de kamer staan. Hoewel het vanmiddag wel een beetje regende is het vanavond heerlijk weer op het terras tegenover het postagentschap.
Eten doen we in een Restaurace Pivnice (petit restaurant waar ze vooral halve liters bier tappen), hartje dorp.
Fietsen met broer Bert van Praag via Regensburg naar Nederland. Dag 1, van Praag naar Zadní Třebaň, 42 km.


2 reacties

  1. Leo schreef:

    Bert en Dick. Een goede reis gewenst en een beetje zomerweer onderweg naar huis. We volgen jullie. Groetjes Margo en Leo.

  2. Suzanne Walraven schreef:

    Leuk om jullie fiets-avonturen weer te kunnen volgen! Ik hoop dat jullie een mooie reis gaan maken. Groetjes Suzanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: