Home » 2013 Fietsen » De Freulevijver [7]

De Freulevijver [7]

Archief

Kalender van berichten

juli 2013
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Zondag 21 juli 2013.

109 (900x675)

Tussen Tijnje en Ny Beets ligt een fietspad dat eindigt bij een molen zonder wieken. Hier kan je een kanaal oversteken met een zelfbedieningspontje. Het duurt even voordat we doorhebben hoe deze werkt. Aan de andere kant van het water staat een op een bord een uitgebreide beschrijving.

110 (900x675)

Restaurant het Witte Huis in de Olterterpse bossen is, als we even na 11 uur langskomen, al open. Het terras is voor een deel gereserveerd voor iemand die hier zijn verjaardag viert met koffie en gebak.  Voor ons en voor de andere passanten is er nog genoeg plek over op het grote met zonneschermen overdekte terras.

113 (900x667)

Ook de omgeving van Bakkeveen bestaat uit een flink bosgebied. De Freulevijver in Bakkeveen/Wijntjewoude is een ideaal plekje om even uit te rusten en te genieten van de stilte van het meertje, dat ooit een wiel (een overstroming van de rivier) was. Er zijn onder een dak met bladeren banken geplaatst. Op een bord staat uitleg over de Freulevijver. De freule die hier op het landgoed woonde ging iedere dag een wandelingetje maken naar de vijver. Bij mooi weer was ze doorgaans luchtig gekleed. Als je naar de prent kijkt die ook op het informatiebord staat valt dat alles best mee. Of tegen.

Bij Een-West zijn we ongeveer op het drielandenpunt van Friesland, Drenthe en Groningen. Omdat het vandaag een erg warme dag is pikken we bij Roderesch al weer ons derde terras van vandaag. Er is hier nog plek in de schaduw.

Via de zuidkant rijden we Groningen-stad  aan. Bij het Stadspark wordt het wat drukker. Het heeft iets weg van het Vondelpark in Amsterdam.

In hartje Groningen staat de Martinitoren en zijn er de nodige terrassen. Toch lijkt het of de meeste burgers de stad zijn ontvlucht. Het is nu ongeveer 30 graden.

119 (675x900) (2)

Groningen

130 (900x675)

Groningen, Waagplein

Op het Waagplein achter het stadhuis is café-restaurant Het Nieuws Café. Hier zit je vanmiddag in de schaduw. Een licht briesje waait door de straat. Na een maaltijd rijden we naar het station, waar we met de fietsen op de trein stappen. Om 21.30 uur zijn we weer thuis.

Fietsen met Joke van Zaltbommel via Friesland naar Groningen. Vandaag dag 7, van  Tijnje naar Groningen, 70 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: