Home » 2013 Fietsen » Zandvoort

Zandvoort

Archief

Kalender van berichten

juli 2013
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Maandag 29 juli 2013.

Het is aardig fietsweer. Alleen staat er een behoorlijke zuidenwind. Vanaf de Ruigenhoek fiets ik over het fietspad door de duinen in de omgeving van het zweefvliegveld. De brede weg naar de Langevelderslag is vandaag niet druk. Het is geen strandweer.

Vlak voor de strandopgang ga ik rechtsaf over het fietspad naar Zandvoort. Dat is lekker rijden. De wind duwt me als het ware naar deze badplaats toe. Een stukje rijd ik op de boulevard van dit Noord-Hollandse dorp.

056 (900x671)

058 (900x675)

Bij de watertoren neem ik de weg naar de muziektent van Zandvoort. De muziektent staat op een bijzondere plaats, namelijk midden op een rotonde hartje centrum. Binnendoor rijd ik tot aan de spoorovergang naar Zandvoort-Noord.

Hier ga ik over het Visserspad, een fietspad door de duinen. Eerst een stuk langs de spoorbaan Haarlem-Overveen-Zandvoort. Ik buig af richting Bloemendaal aan Zee. Onderweg kom ik langs de achterzijde van het circuit. Je hoort hier auto’s hun rondjes rijden.

Vanaf Bloemendaal aan Zee fiets ik via Overveen, Aerdenhout en Vogelenzang naar Hillegom. In dit bollendorp is een heel smal fietspad langs de Beek. Links en rechts van dit stroompje liggen bollenvelden. Vlak voor de Van Endenlaan is er eerst een vrij steile brug om vervolgens tussen hoge berenklauw-achtige planten op de doorgaande weg naar Lisse uit te komen.

065 (900x674)

Een rondje Zandvoort fietsen, ruim 50 km.

 


2 reacties

  1. piet schreef:

    Niet even bij noordvoort wezen kijken? 3km van Langevelderslag

    • dickwalraven schreef:

      Gedurende afgelopen voorjaar is tussen Noordwijk en Zandvoort een uitzichttoren gemaakt. Ook is het duin voor een stuk bewerkt met grote graafmachines. Het moet er nu allemaal nog natuurlijker uitzien. Ben niet even wezen kijken. Sorry Piet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: