Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » De Papsluis [J-42]

De Papsluis [J-42]

Dinsdag 18 maart 2014.

Het eerste dorp na Meerkerk is Arkel. Bij de brug over het Merwedekanaal staat een bankje met zicht op een magnolia in bloei. Als twee ouwe mannetjes nemen we daar plaats om een bakkie koffie uit de thermos te scoren.

001 (900x671)

Arkel

005 (900x674) (2)

Brug in het Merwedekanaal

In Gorinchem kwamen we eerder, onder andere voor de NS-wandelroute vanaf deze plaats richting Slot Vuren en verder. Gorkum is een mooi stadje om door te wandelen. Bij de Merwede wachten we samen met een groep losgelaten scholieren op het veer naar Sleeuwijk. De haven van deze Brabantse plaats toont een verzameling van oude schepen volgeladen met rommelige zaken. Van dit dorp zien we niet veel; we lopen langs de rand ervan. Of we veel missen weten we niet.

008 (900x666)

Museum Gorinchem, voorheen het stadhuis

Na de natuurgebiedje met de naam Zevenbansche Boezem lopen we op een leuk weggetje door buurtschap Schans, langs Fort Bakkerskil en de Papsluis met daarna het buurtschap Kille. In Nieuwendijk willen we op de bus stappen. Gewapend met een print van 9292.nl loop ik bij de groentewinkel naar binnen en vraag waar ik de bushalte aan de A27 kan vinden. De winkelmevrouw legt het ons goed uit.

019 (900x675)

024 (900x672)

De bushalte ziet er erg nieuw uit. Het voegzand voor de straatklinkers moet deels nog inwateren. Op het display staat dat deze halte pas 24 maart in gebruik zal worden genomen. Gelukkig loopt er een man met een hond langs. Hij weet ons te vertellen dat hier echt gen bus komt, ook niet ergens anders in het dorp. We moeten drie á vier kilometer over de parallelweg van de A27 lopen tot aan de Tol. Daar stopt de bus naar Gorinchem wel. Bij de Tol waren we eerder vanmiddag onderweg naar Nieuwendijk.

Vanaf Gorinchem moeten we een klein halfuur wachten voor de bus naar ons beginpunt in Meerkerk. Daar staat de auto.

‘Jacobswegen in Nederland’, Traject Hattem-Antwerpen wandelen met zwager Leo van Meerkerk naar Nieuwendijk, 28 km. We komen door de gemeentes Zederik, Giessenlanden, Gorinchem en Werkendam. Vanaf 2012 liep ik tot nu toe 42 etappes uit de twee boekjes. Dat is in totaal 990 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: