Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » Moeren [J-44]

Moeren [J-44]

Woensdag 9 april 2014.

Om acht uur ’s morgens zijn we in Zundert. Er is een mooi gemeentehuis. Cafés zijn nog niet open, wel de winkel waar snoep, gebak, verjaardagskaarten en mokken met bijzondere teksten erop verkrijgbaar. Aan het raam staan een paar eenvoudige tafels. Hier drinken we onze eerste koffie van vanmorgen. Omdat we twee dagen achtereen wandelen hebben we geen thermos meegenomen.

In het landelijk gebied rond Wernhout komen we langs huizen waar bewoners 50 jaar zijn geworden. Niet één maar een stuk of acht poppen uitgedost in aftandse kleren versieren de voortuin. Op een spandoek staat: ‘Van jonge roos naar oude doos’. Het rijmt wel.

017 (900x663)

 

023 (900x675)

In Achtmaal gaat het café pas om half elf open. We zijn te vroeg. We maken gebruik van de stoelen op het terras in de zon om wat van onze meegebrachte spullen te drinken en te eten. Vandaag wandelen we vooral vandaag langs akkers, stukjes bos en langs veeteeltbedrijven. Hier en daar staan grote stallen. Soms lopen koeien in de wei, op andere plaatsen staan ze binnen en zijn de graslanden niet meer voorzien van hekken. We zien nu overal elektriciteitskabels aan palen langs de weg: We wandelen in België. We lopen door gebieden met de namen Begijne Moeren en Chartose Moeren.

025 (900x674)

 

027 (900x661)

Bij de kerk in Achterbroek, gemeente Kalmthout, worden door gemeentewerklieden verkiezingsborden aangebracht. Samen met de Europese verkiezingen zijn er hier gelijktijdig ook andere verkiezingen.

Er staat in Kalmthout een monument op de plek waar jarenlang een pelgrimskapel stond. Voordat we naar ons Vrienden-op-de-Fietsadres gaan, eten we eerst bij Restaurant De Pyramide, vlak op het kruispunt van twee N-wegen. De mensen van VodF zijn aardige mensen van onze leeftijd, die vroeger diverse marathons liepen.

‘Jacobswegen in Nederland’. Traject Hasselt (NL) – Antwerpen (B). Vandaag wandelen we, zwager Leo en ik, van Zundert (NL) naar Kalmthout (B), 22 km. Vanaf 2013 liep ik tot nu toe 44 etappes uit de twee boekjes. Dat is in totaal 1.066 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: