Home » 2014 Frankrijk » Bij Annie [L-03]

Bij Annie [L-03]

Woensdag 21 mei 2014.

001 (900x642)

Savigny-en-Véron, Chambre d’hôte

005 (900x675)

Met regen vertrekken we, uitgezwaaid door onze gastheer en gastvrouw. Het ziet er naar uit dat we weinig droog weer zullen krijgen.

Alles lijkt dicht onderweg in het dorp Rivarennes. Na wat zoeken vinden we een dorpscafé met de naam ‘Chez Annie’. Hier doen we een bakje koffie. Er zijn nog twee klanten, wat oudere mannen met een pet op. Het regent nog steeds, maar het lijkt wat te minderen. Eenmaal weer op weg om de hoek op de doorgaande weg komt het weer met bakken uit de lucht. We rijden terug naar het dorp en schuilen onder een afdak van het gemeentehuis.

010 (900x675)

Azay-le-Rideau

Kastelen bezoeken we nu niet, al komen we langs een paar van die gebouwen. Vandaag gaan we kort na 13 uur voor een middagmaal naar een klein restaurant aan de drukke en smalle winkelstraat in Azay-le-Rideau. De plat de jour, vandaag chili con carne, is op. Ze hebben ook keuze uit een aantal soorten pizza’s. Na de lunch is de stenen vloer van de eetzaak aardig nat van onze druipende regenkleding.

De laatste kilometers voor Montbazon is het droog. Na een half uur in ons hotel, een paar kilometers uit het centrum, zien we lichtflitsen en horen we bliksem en het regent weer pijpenstelen.

Loire kastelen Fietsroute, dag 3 van Savigny-en-Véron naar Montbazon, 59 km, tot en met vandaag 181 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: