Home » 2014 Frankrijk » Rubens [L-04]

Rubens [L-04]

Donderdag 22 mei 2014.

Het is droog als we aan het ontbijt zitten in ons hotel in Montbazon. Er schijnt zelfs een zonnetje.

Eerst rijden we vandaag nog langs de rivier de Indre, later steken we de rivier de Cher over en gaan verder naar het noorden door de bossen om in Amboise aan de Loire te geraken. Net als gisteren nemen we rond het middaguur een menu van de dag. Onze fietsen staan tegen de muur van het kasteel geparkeerd.

011 (900x675)

 

013 (900x675)

025 (900x665)

We komen langs wijngaarden en akkers en door dorpen en dorpjes en langs kastelen. We bezoeken het prachtige kasteel van Chenonceau. Door diverse mensen was ons verteld dat dit het mooiste kasteel van het Loiregebied is. De tuinen en het gebouw zijn prachtig en de zalen zijn ingericht met historische meubelstukken en er hangen schilderijen van oude meesters aan de wanden, onder andere van Rubens.

032 (900x674) (2)

 

040 (900x675)

 

Ons hotel in Montrichard wordt opgeknapt en dat is nodig ook. Het is behoorlijk vergane glorie zoals veel andere panden in deze stad. Als we ’s avonds nog een wandeling maken door het stadscentrum is het erg stil op straat. Er waait een frisse wind. Daarom slaan we een beklimming naar het Donjon over. Deze robuuste rotstoren is een restant van een kasteel dat hier rond het jaar 1000 werd bebouwd.

Loire kastelen Fietsroute, dag 4 van Montbazon via Amboise naar Montrichard, 64 km, tot en met vandaag 245 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: