Home » 2014 Frankrijk » Kasteel van Kuifje [L-05]

Kasteel van Kuifje [L-05]

Vrijdag 23 mei 2014.

In het centrum van Montrichard loopt onze route tegen de rijrichting in. Dat is niet gemakkelijk, want de straat is smal en het is druk op dit moment van de dag. Daarom wandelen we een stukje. Stoepranden zijn in Franse steden doorgaans hoger dan bij ons. Ook dat is lastig met een fiets aan de hand. Veel winkels zijn te koop of te huur. Voorbij de stad komen we langs wijnfabrieken, ook wel caves genoemd.

002 (900x674)

Montrichard

004 (900x675)

Twee honden gaan te keer als we een stukje van de weg af een foto maken van de achterkant van de enorme abdij van Pontlevoy. Niks van aantrekken. We gaan daarna door de nauwe straatjes van het dorpscentrum. De straat is netjes, de gebouwen oud en de hekken roestig. We drinken in dit dorp geen koffie omdat Joke de loterijcafés in Franse dorpen niet aantrekkelijk vindt en ze daar meestal geen cappuccino verkopen. Bij het café-restaurant vernoemd naar de school, die hier vroeger was heeft de receptioniste het te druk met het voeren van telefoongesprekken. We fietsen door naar Chaumont-sur-Loire. Een groep schoolkinderen met juffen staat voor de zebra met verkeerslichten. Ze hebben zojuist het kasteel hier bezocht.

012 (900x675)

 

013 (900x674)

Fougères-sur-Bière

Op de bushalte waar we later schuilen voor een bui staat ‘Château de Chevenelles’. We kijken rond een zien geen kasteel. In het boekje van Clemens Sweerman staat: ‘Het Château de Chevenelles ligt onzichtbaar in de bossen en is niet toegankelijk’. In het volgende dorp, Fougéres-sur-Biéve, lijkt het wel zomer. De zon schijnt hier overdadig.

Twee kilometer voor het dorp Cour-Cheverny ligt Château Cheverny. Dit kasteel zou door striptekenaar Hergé, de geestelijke vader van Kuifje, als inspiratiebron gediend hebben voor kasteel ‘Molensloot’. We boeken in Cour-Cheverny een kamer bij hotel-restaurant ‘Le Saint Hubert’. We gebruiken ook ons avondmaal bij St. Hubert. Vóór het dessert wordt het tafellaken onderhanden genomen met een minikruimeldief.

Loire kastelen Fietsroute, dag 5 van Montrichard via Chaumont-sur-Loire naar Cour-Cheverny, 68 km. Tot en met vandaag 313 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: