Home » 2014 Frankrijk » Ree [L-06]

Ree [L-06]

zaterdag 24 mei 2014.

 

Mer aan de Loire staat voor vandaag als aankomstplaats op de planning. Vanuit ons hotel in Cour-Cheverny fietsen we eerst langs wijngebieden en akkers en verderop door een flink bosgebied. Een ree holt weg als hij ziet dat wij hem zien. We komen uit op het landgoed van het kasteel Chambord. Het werd in 1519 als jachtslot gebouwd door Koning François 1 en in 1685 voltooid door Lodewijk XIV. Voor de bouw werden enorme hoeveelheden stenen aangevoerd via de Loire. Ze waren zelfs van plan om de rivier om te leggen als stijlvol decor. Toen de schatkist leeg raakte moest de bouw doorgaan en werden kerkschatten en zilverwerken van burgers gevorderd. Het kasteel is enorm groot, 156 x 117 meter lange gevels en 56 meter hoog. Er zijn 440 kamers.

013 (900x675)

Kasteel Chambord

024 (900x675)

Op de Loire

035 (900x670)

 

029 (900x674)

De volgende stad is Blois. Deze stad ligt aan de noordkant van de Loire. Het is de bedoeling om deze stad alleen aan te doen en daarna verder te fietsen. Omdat het weer vandaag weer tegenvalt, besluiten we in Blois te blijven. We vinden een kamer bij een IBiS-hotel, hartje centrum. We maken daarna een wandeling door de oude binnenstad en drinken een biertje binnen in een café-restaurant als het water weer met bakken naar beneden komt.

Loire kastelen Fietsroute, dag 6 van Cour-Cheverny via Chambord naar Blois, 40 km. Tot en met vandaag 353 km.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: