Home » 2014 Frankrijk » Chinees [L-08]

Chinees [L-08]

Maandag 26 mei 2014.

Op ons gastadres ontbijten we samen met een stel uit Leiden dat in Spanje aardewerk had ingekocht voor hun winkel in de Leidse binnenstad. Ze vertrekken wat eerder dan wij. Wij hebben vandaag de tijd, omdat we een korte etappe hebben gepland.

Nadat we nog een paar pakjes sinaasappelsap in onze handen krijgen gestopt voor onderweg en de fietsen hebben bepakt, worden we omstandig uitgezwaaid door de Franse weduwe, die de kerstverlichting van december nog heeft hangen. Het regent gelukkig niet. De toppen van de torens van de kathedraal zijn niet te zien door de flarden mist die boven de stad hangen.

003 (900x675)

Château L’Isle

012 (900x665)

Loire

In het eerste dorp na Orléans gaan we aan de koffie. Sandillon is een eenvoudig dorpje, maar er zijn wel een paar winkels, zoals een apotheek, een bakker en een sigarenwinkel. Ook is er een kerk en een PMU-café. Bij dit laatste gebouw drinken we een bakkie en genieten van de warmte. Buiten is het nog steeds wat frisjes. Het volgende dorp doen we ook aan, nu voor onze tweede kop koffie. ‘L’eau de Lys’ ziet er een stuk leuker uit dan de vorige koffietent. Een groepje mannen staat aan de bar voor een borrel. Als het even over 12 uur is gaan ze allemaal tegelijk weg.

016 (900x664)

Châteauneuf-sur-Loire

018 (900x675)

Châteauneuf-sur-Loire, kasteel met tuin

We zijn vroeg in Châteauneuf-sur-Loire. We melden ons aan bij het besproken hotel en maken daarna een rondgang door de straten van het stadje. Ook bezoeken we het park bij het kasteel, waarin het gemeentehuis is gevestigd. De overdekte markt is in gebruik als parkeerplein. Alleen op vrijdag is er markt in Châteauneuf.

’s Avonds eten we bij Lotus, de plaatselijke Chinees. De eetstokjes gebruiken we niet en worden door de uitbater daarom weer snel van tafel gehaald. Ook hier krijgen we na het eten een warme natte doek om de handen af te wassen. Dan is geen overbodige luxe, want volgens Joke is bij de toiletten wel een fonteintje maar geen kraan.

Loire kastelen Fietsroute, dag 8 van Orléans naar Châteauneuf-sur-Loire, 36 km. Tot en met vandaag 456 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: