Home » 2014 Frankrijk » Karel de Grote [L-09]

Karel de Grote [L-09]

Dinsdag 27 mei 2014.

009 (900x675)

In Germigny-de-Prés staat het oudste kerkje van Frankrijk. Het stamt uit de 9e eeuw en is gesticht door een missionaris van Karel de Grote. Er is in een prachtige mozaïek uit de 12e eeuw. L’Arche d’Alliance, in de kerk in de ronding boven het koor.

015 (900x668) (2)

In het volgende dorp, St. Benoît-sur-Loire staat een abdijkerk uit de 11e eeuw. De massieve portaaltoren diende in barre tijden als vluchtplaats. Dit gedeelte van de kerk ziet er erg goed uit en moet daarom nog niet zo lang geleden zijn opgeknapt.

Vanmorgen fietsten we met handschoenen aan. In de loop van de middag wordt het gelukkig zonnig. Aan de rand van een dorp, St. Gondon, zien we een prachtige picknickplek bij een vijvertje. Hier blijven we wat plakken.

024 (900x675)

 

038 (900x674)

Gien

Gien is ons eindpunt voor vandaag. Vanaf ons hotel hebben we zicht op de historische brug en het kasteel met kerkgebouw hoog boven de stad. Nadat in de Tweede Wereldoorlog bijna de hele stad in puin was gegooid is die na 1945 weer in oude glorie opgebouwd.

Loire kastelen Fietsroute, dag 9 van Châteauneuf-sur-Loire naar Gien, 46 km. Tot en met vandaag 502 km

                


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: