Home » 2014 Frankrijk » Hondje zoek [L-07]

Hondje zoek [L-07]

Zondag 25 mei 2014.

001 (900x673)

Blois

Trimmers en toerfietsers zien we volop vanmorgen. Het is per slot van rekening zondag. Racefietsers, zoals in België en Zuid-Nederland zien we hier niet. Op het fietspad met aan één kant de rivier en de andere kant een kilometerslange muur opgebouwd met natuurstenen, komen we een oudere man tegen. Hij rijdt stapvoets in een personenauto. Bij ons aangekomen stapt hij uit. Hij vertelt dat hij zijn hondje kwijt is. Hij is een roodachtige beestje. Wij zijn ‘m niet tegengekomen. ‘Wat zielig’, zegt Joke op zijn Frans.

027 (900x674)

 

031 (900x666)

Orléans

036 (900x674)

Nadat we in Meung-sur-Loire een koffie hebben gedronken gaan we door naar Orléans, een knoeper van een stad. Het centrum is in de Tweede Wereldoorlog grotendeels in puin gegooid, maar later weer opgebouwd in de stijl van daarvoor. We vinden een chambre d’hôte aan de zuidkant van de stad.

Mevrouw Canada begint eerst ons te verwijten dat we niet vooraf gebeld hadden of geboekt via booking.com. Daarna zegt dat ze wel een kamer vrij heeft, maar dat die eerst nog in orde gemaakt moet worden. We laten onze fietsen bij haar achter onder een afdakje in de met een ijzer hek afgesloten stadstuin. De tassen kunnen we in de gang van haar statige huis zetten.

042 (900x646)

We bezoeken nu de kathedraal. Er is juist een muziekuitvoering gaande; de kerk is daarom propvol. Omdat we er toch zijn, genieten we ook een tijdje van de fraaie muziekstukken. Binnen hebben we vanzelf ook geen last van de regen, die zo nu en dan valt.

Loire kastelen Fietsroute, dag 7 van Blois naar Orléans, 67 km. Tot en met vandaag 420 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: