Home » 2014 Frankrijk » Garmin [L-10]

Garmin [L-10]

Woensdag 28 mei 2014.

Omdat we naar La Bussiëre willen, dat van de Loire af ligt, moeten we nu de stad uitklimmen. Daarna volgt een heuvellandschap door Les Grandes Bois. Als we na 30 kilometer weer in het dal zijn, fietsen we langs een kanaal. Het doet me denken aan twee jaar geleden, toen ik een rondje Bourgondië fietste. Ik zag toen ook veel kanalen en nog meer sluizen.

We doen een paar dorpjes aan die een stukje van de route afliggen. Beide vallen in de categorie vergane glorie. De gemeentehuizen zien er netjes uit, maar veel winkels en cafés staan te koop of te huur.

Je vraagt je misschien af of wij de route aflezen uit een boekje. Nee, we hebben het boek mee, maar navigeren met GPS op mijn stuur. Dit rijdt lekker ontspannen.

008 (900x675)

 

003 (900x674)

 

011 (900x673)

Ons hotel staat in een minidorp, eigenlijk een buurtschap. Normaal kan je hier ook eten, als je dit vóór 12 uur opgeeft, maar woensdag en zondag kan dit niet. Daarom eten we rond het middaguur een warme maaltijd in één van de vervallen dorpjes en zijn bij Cosne de brug over gegaan om boodschappen te doen voor een broodmaaltijd.

017 (900x662)

Ons hotel oogt vanaf de binnentuin als een motel. Alle kamers hebben een deur direct naar buiten. Bij de broodmaaltijd bestellen we een flesje wijn in het hotel.

Loire kastelen Fietsroute, dag 10, van Gien naar Bannay bij Cosne-sur-Loire, 83 km. Tot en met vandaag 585 km

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: