Home » 2014 Frankrijk » Soppen [L-11]

Soppen [L-11]

Donderdag 29 mei 2014, Hemelvaartsdag.

De dag start met een heerlijk ontbijt aan een grote tafel samen we de andere hotelgasten. Ook hier valt me op dat veel Fransen hun croissant soppen in de slappe ontbijtkoffie.

004 (900x667) (2)

 

007 (900x658)

Het is stralend weer. Op ongeveer tien kilometer van onze start is een stadje waar we brood kopen voor ons middagmaal en een rondje lopen over de markt. Twee Franse dames en een heer die in hetzelfde hotel als wij verbleven komen we hier ook tegen. Zij gaan ook boodschappen doen.

Als we twee bruggen zijn gepasseerd en de stad weer uitgereden zijn, heeft Joke een lekke band. Al snel zie ik dat het gaatje is veroorzaakt door een langwerpig scherp steentje dat zich langzaam een weg heeft gebaand door de buitenband. Ik heb bandenplakspullen bij me, maar kom tot de ontdekking dat mijn fietspompje niet past op het ventiel van Joke’s Flyer. Nadat ik de band heb geplakt gaan we te voet terug naar het stadje en komen na wat rondvragen bij een camping terecht waar ze fietsen verhuren en een fietspomp hebben. Hij past en doet zijn werk prima.

012 (900x672)

Charité-sur-Loire

019 (900x656) (2)

La Charité-sur-Loire is een mooie plaats. Ons hotel hier is het duurste nachtverblijf van onze 12 dagen fietsen langs de Loire, maar krijgt van ons geen hoge waardering: rommelige kamer, vervallen chique en niet erg klantvriendelijk. De madame van het hotel adviseert ons om in de stad al vooraf te reserveren voor het avondeten, omdat er een festival in de stad is. Dat doen we niet.

Het is mooi weer en gezellig druk in de binnenstad. Je kunt met moeite een plekje op een terras vinden, maar dat zit je hier ook als God in Frankrijk.

Om 19 uur vinden we een leuk restaurantje met plek voor ons, vlak bij de kathedraal in het middeleeuwse centrum.

Loire kastelen Fietsroute, dag 11, van Bannay naar La Charité-sur-Loire, 40 km. Tot en met vandaag 625 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: