Home » 2015 Groene Valleien » Bakkerij Clemens [GV 12]

Bakkerij Clemens [GV 12]

Zaterdag 18 juli 2015.

Als we van Müllenborn terug naar beneden fietsen naar Gerolstein ligt er een aangereden dode vos op de weg. Hij zal kort hiervoor zijn doodgereden, want hij was nog niet geplet door de wielen van auto’s die er overheen reden.

276 (900x665)

Aan de rand van de stad wippen we binnen bij bakkerij Clemens, een prima georganiseerd bedrijf waar je kan ontbijten. Ze hebben goede koffie en lekkere koeken. Het loopt hier als een trein.

286 (900x664)

Eerst volgen we nog een tijdje het stroomgebied van de Kyll om later met veel bochten en hoogteverschillen deels over asfalt- en deels over grindpaden langs de grillige randen van twee grote stuwmeren in het Nationale Park De Eifel te fietsen.

292 (900x672)

300 (900x675)

Het Jugendstilwasserkraftwerk bij Heimbach ziet er mooi uit. Het lijkt wel een kathedraal.  Heimbach  is erg toeristisch. Er zijn heel wat hotels, restaurants, enz. Maar er is ook leegstand in de horecagebouwen.

Wij eten bij ‘Zum alten Mühle’, het drukste restaurantje in de stad. Het terras staat op een pleintje of doodlopend straatje tegenover het Rathaus. We zitten hier al in de regio Keulen. Op de muur van een boekwinkel staat met grote letters ‘Kölnische Rundschau verkauf hier’.  Op de bierviltjes staat ‘Universitas Coloniae’.

Fietsen van Gerolstein (D) naar Heimbach (D), 98 km. Dit is dag 12 van de Groene Valleien Fietsroute.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: