Home » 2015 Groene Valleien » De Roer [GV 13]

De Roer [GV 13]

Zondag 19 juli 2015.

Omdat het vanmorgen regent, ontbijten we in de tent. Het is droog als we de tent opbreken, maar het regent al weer snel als we eenmaal onderweg zijn. De regenkleding gaat aan.

311 (900x665)

Het dorp Abenden ziet er gezellig en knus uit. Er zijn veel vakwerkhuizen. We kunnen om half negen koffie drinken in een hotel waar Nederlandse gasten aan het ontbijt zitten. De serveerster is ook Nederlandse.

317 (900x674)

Het is de eerste uren nog behoorlijk heuvelachtig. We zijn nog in de Eifel. Verderop naar het noorden worden de heuvels steeds lager totdat we min of meer vlak rijden langs het riviertje de Roer. In Duitsland heet deze stroom de Rur, niet te verwarren met de Ruhr.

319 (900x675)

De route gaat langs de weinig indrukwekkende steden Düren, Jülich en Linnich. In Düren gaan we van de route af om boodschappen te doen en voor koffie. De weg is hier en daar afgezet. Waarschijnlijk is er een hardloopwedstrijd georganiseerd.

Bij Jülich komen we langs grote militaire gebouwen, die nu grootscheeps worden opgeknapt. Volgens de borden die bij een hek staan gaat het om opslagmagazijnen en een opleidingscentrum.

In Vlodrop zijn we in Nederland. We bestellen een puntje Limburgse Vlaai bij de koffie. Daarna gaan we door naar Roermond. Net als op de heenweg is er weer trammelant bij de NS. Nu heeft het te maken met gepland onderhoud. Rond middennacht ben ik thuis in de Bollenstreek. Bert ging die avond naar Helmond en was om rond 22 uur daar.

Het was weer een mooie fietstocht. We reden in verschillende landen, te weten: Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland.

Fietsen van Heimbach (D) naar Roermond (NL), 115 km. Dit is dag 13, onze laatste dag van de Groene Valleien Route.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: