Home » 2016 Wittenberg Wenen » Dag 2. Het lichtknopje

Dag 2. Het lichtknopje

Maandag 19 juli 2016.

Afgelopen nacht sliep ik als een blok. Tussen 22.00 en 07.00 werd ik niet één keer wakker. We nemen nu de linkeroever vanaf Torgau. Dat is voor ons de rechterkant van de rivier. Op verschillende plaatsen groeien zonnebloemen.

P1130469

In Belgern gaan we om 10 uur aan de koffie in een ijscafé aan het centrale dorpsplein. Ik breng een bezoek aan de wc van deze horecagelegenheid. De ‘heren’ heeft alleen een plasgelegenheid, daarom maar naar de vrouwenafdeling. Evenmin als aan bij de ‘mannen’ kan ik hier ook geen werkend lichtknopje vinden. Dan maar de met de deur op een kier. De toiletpot vind ik in het donker met de achterkant van mijn benen. Het resultaat van mijn toiletbezoek kan ik niet zien, alleen ruiken.

P1130477

Onderweg komen we meerdere Nederlanders tegen die een fietsvakantie boekten bij Effenweg.nl. Ze rijden op elektrische fietsen en doen iedere dag ongeveer 50 km. Ze worden vanuit Dresden per bus met aanhanger naar plaats A gebracht. Aan het eind van de middag worden ze in plaats B weer opgepikt. Een stel wijst ons op ‘wilde’ pruimen langs de weg. Wij plukken er ook een paar.

P1130483

In Dresden vinden we in de Altstadt al snel het kantoor van de VVV. De informatrice kan mij aan de hand van een stadsplan uitleggen waar de camping is gelegen. Het is ongeveer vijf kilometer fietsen vanuit het centrum. Op de camping is het erg druk. We zien ook heel wat Nederlanders hier. We zetten de tent op, gaan douchen en fietsen weer terug naar de binnenstad. We vinden een restaurant waar ze nog een plekje voor ons hebben. Als we het avondeten achter de kiezen hebben doen we nog een rondje binnenstad. Het wordt al aardig donker.

Fietsen van Wittenberg naar Wenen. Dag 2 van Torgau naar Dresden, 111 km. Tot en met deze dag 186 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: