Home » 2016 Wittenberg Wenen » Dag 3. Cyclokemp

Dag 3. Cyclokemp

Dinsdag 19 juli 2016.

We fietsen terug naar het centrum van Dresden. De meeste mensen gaan hier met eigen auto of met de bus naar hun werk. Sommige werkers gaan op de fiets. Met zo iemand fietsen we een tijdje op. Hij wijst ons een snelle route naar de Elberadweg. Het wordt weer een warme dag vandaag.

P1130490

P1130498

Na zo’n 60 kilometers zijn we aan de grens met Tsjechië. Een paar kilometers verder worden we teruggestuurd. Het fietspad is een halfjaar afgesloten voor werkzaamheden. Dit was ergens bij een café en een pont in drie talen aangegeven, maar dat hadden we over het hoofd gezien.

P1130503

We gaan terug en per pontveer over naar de andere kant van de Elbe, waar geen fietspad is. In plaats van met kronen te betalen kunnen we ook voor 1 euro p.p. over. Op het asfalt staat om de zoveel meter een fietsje geverfd. Dit is vooral bedoeld voor de automobilisten. Veel van deze weggebruikers rijden harder dan de 60 km die hier tijdelijk is aangegeven.  Bij de eerstvolgende stad, Decin, komen we weer op een fietspad uit. Ook maken we hier gebruik van de mogelijkheid om Tsjechisch geld te pinnen.

Voorbij de stad Usti nad Laden vinden we een fietscamping, cyclokemp. De camping ligt direct aan het fietspad.

Fietsen van Wittenberg naar Wenen. Dag 3 van Dresden (DE) naar Usti nad Laden (SZE), 111 km. Tot en met deze dag 291 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: