Home » 2017 Engeland » Van Maldon naar Londen (2)

Van Maldon naar Londen (2)

Dag 2, fietsen in Zuid-Engeland.

Donderdag 6 juli 2017.

Ieder jaar maken we samen een fietstocht in het buitenland. Het is voor het eerst dat broer Bert en ik in Engeland fietsen. Vooral in Duitsland en Frankrijk hebben we veel gefietst. Dikwijls gingen we dan ook een stuk met de trein. Nu voor onze trip in Engeland fietsten we van huis uit naar Hoek van Holland om daar over te varen met de boot naar Harwich. Over twee weken gaan we weer op de boot terug naar Nederland.

Het eerste stuk vandaag gaan we over trekpaden langs een kanaal. Erg breed zijn die paden niet; brandnetels en bramen maken de doorgang nog smaller. Later fietsen we over wegen met aan beide kanten hoge hagen. We zijn in het graafschap Essex. Hier wordt veel graan geteeld.

Hier in Engeland zie je in de dorpen en steden knipperbollen bij zebrapaden. Overdag vallen ze niet zo op, omdat ze zwak licht afgeven. Overigens zie je ook moderne uitvoeringen met LED-lampjes, die geven alleen ’s avonds licht. Heel lang geleden stonden er in Nederland ook knipperbollen bij zebra’s.

Als we in de buitenwijken van Londen komen, zien we veel vliegtuigen laagte maken. Hier in de buurt moet een vliegveld liggen. Voor fietsers zijn de wegbeheerders niet altijd even vriendelijk. Soms moet alle bagage van de fiets om hem daarna samen over een hekwerk over te tillen.

Bij Woolwich moeten we met een pont de Theems over. Fietsers mogen de rij met auto’s passeren en staan daarmee vooraan om de veerboot op te gaan. Als we op het kampeerterrein aan de rand van Londen aankomen is de receptie al gesloten. We kijken waar op deze camping tentjes staan, daar zetten wij ook onze tent op. We horen gerommel in de lucht. Toch komt er geen onweer. Het blijft droog.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: