Home » 2017 Engeland » Van Londen naar Londen (3)

Van Londen naar Londen (3)

Dag 3, fietsen in Zuid-Engeland.

Vrijdag 7 juli 2017.

Vanaf de camping gaan we terug richting Woolwich om daar de route uit het boekje London-Land’s End Cycle Route van Eric van der Horst weer op te pakken. Onderweg laat Bert bij een Hallfords winkel nieuwe pedalen opzetten. De reparatieafdeling is boven. Er is een lift. Maar raar maar waar een Nederlandse fiets past niet in deze lift, ook niet als je het voorwiel zo hoog mogelijk optilt. De tassen waren er al af. Dat wordt voor Bert trappen lopen naar de eerste verdieping. Zo maak je nog eens iets mee.

We rijden een heel stuk over een fietsroute langs de Theems. Op bepaalde stukken is het fietspad in prima staat op andere stukken van het fietspad zijn van mindere kwaliteit en smaller. Aan de overkant van de rivier staan indrukwekkende gebouwen. Aan de kant waar wij fietsen wordt nog veel gebouwd. We zien een kabelbaan hoog over de Theems, en het Millennium Dome. Het ziet er allemaal indrukwekkend uit.

We moeten aardig klimmen om bij het punt in het Greenwich Park te komen, waar de 0-meridiaan wordt aangegeven. Vanaf het pleintje bij de Royal Observatory heb je een mooi uitzicht op het paleis van het Greenwich Park en op de sky line van de stad. In het park is ook het Maritiem Museum. Voor het gebouw staat een fles van meer dan vijf meter lang met daarin een zeilboot.

We gaan langs tot woningen verbouwde pakhuizen naar de Tower Bridge en vandaar naar de London Bridge. We moeten hiervoor wel anders rijden in verband met de grote bouwwerkzaamheden in de buurt van de Tower Bridge. We komen langs London Eye, een groot reuzenrad dat je veel op foto’s en tv ziet.

Maanden vooraf hadden we al een hotel geboekt in Londen. Het hotel staat in de wijk Christal Park. Het is altijd druk in Londen en nu spitsuur. Wij fietsen vooral op de busbanen. Steeds moeten we wachten achter een bus, omdat hij voor een rood licht staat of dat hij passagiers in- en uitlaadt.

We komen door de grote stadswijk Brixton. Hier wonen vooral mensen met Caribische en Afrikaanse roots. Het is op deze warme dag enorm druk met mensen op straat en er zijn vele gezellige winkeltjes.

Later dan gedacht komen we aan bij ons hotel. Na ons te hebben opgefrist gaan we naar een winkelcentrumpje niet ver van ons hotel vandaan. Hier nemen we een warme maaltijd en een biertje. Een leuk ‘dorpscentrum’ dat je niet zo maar zou aandoen.

Chistal Palace is genoemd naar een grotendeels glazen gebouw dat aanvankelijk was gemaakt voor de Wereldtentoonstelling van 1851 in Hyde Park. Na de Wereldtentoonstelling werd het verplaatst naar Sydenham Hill ten zuiden van London. De wijk die hier ontstond werd genoemd naar het glazen gebouw van de Wereldtentoonstelling. In 1936 brandde het gebouw volledig af en is nooit meer herbouwd.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: