Home » 2017 Engeland » Van Londen naar Chertsey (4)

Van Londen naar Chertsey (4)

Dag 4, fietsen in Zuid-Engeland.

Zaterdag 8 juli 2017.

Vanaf ons hotel is het ongeveer 15 km naar het centrum van de stad. We zien een vos lopen in een woonstraat. Het is nog vroeg en zaterdag. Dus is het niet druk op straat. We merken goed dat de wijk Christal Palace op een heuvel is gebouwd. We hoeven het eerste stuk maar weinig te trappen. Op rechte stukken weg, pal naar het noorden, zien we de belangrijke gebouwen van het centrum in de verte liggen. Net als gisteren komen we door de wijk Elephant and Castle. Dit is ook de naam van het metrostation.

Vanaf London Bridge gaan we naar de Big Ben en het Parlementsgebouw, Westminster Abbey en het Hyde Park. Later fietsen we door een enorm park/natuurgebied Richmond Park.

In Kingston wordt een botenparade gehouden. Een groot aantal simultaan roeiende mannen bevaart een soort gouden koets te water. We zien een stukje verderop op het pad langs het water een glimmende zwarte Mercedes met een chauffeur staan die duidelijk staat te wachten op een hotemetoot. We vragen hem of die auto van de koningin is. Dat blijkt niet het geval. De auto is van de burgemeester van de deelgemeente Kingston.

We gaan een water over met een klein pontje type groot uitgevallen roeiboot. De fietsen worden door de bootsman in de boot getild. Onze camping staat in Chertsey. Het dorp, twee kilometer verderop ziet er niet aantrekkelijk uit. Daarom eten we bij The Kingfisher (het ijsvogeltje), een restaurant over de brug bij de camping. Het is er flink druk. Dat is altijd een goed teken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: