Home » 2017 Engeland » Van Semour naar Tauton (8)

Van Semour naar Tauton (8)

Dag 8, fietsen in Zuid-Engeland.

Woensdag 12 juli 2017.

’s Morgens is het gelukkig weer droog. Ik heb schone en droge fietskleding in mijn tas. Eergisteren waste ik en liet die kledingstukken die avond drogen in de zon aan de droogmolen van de camping.

We komen op een fietspad te rijden, dat is aangelegd op een oude spoorlijn, de Strawberry Line. De spoorbaan vervoerde veel aardbeien van de nabijgelegen tuinderijen. In 1963 werd de spoorlijn buiten gebruik gesteld. We komen ook door Cheddar. De bekendste kaas van Engeland is naar deze plaats genoemd. Het gebied na Cheddar is erg dun bevolkt. De rietmoerassen van weleer zijn voor een groot deel verdwenen. Je ziet er er koeien grazen. Ook hier staan volgens mij veel koeien op stal, want op vele grasvelden is geen koe te bekennen.

De kleine camping in de buurt van Tauton is een voormalige fruitboerderij waar vroeger cider werd gemaakt. De campingbaas heeft geen hekel aan rommel. Als ik hem was, ging ik eens flink wat zooi opruimen. Allerlei soorten gereedschappen, maar ook oude caravans met rommel staan op zijn terrein. Verder is het een gezellige kleine camping. Kalkoenen en pauwen scharrelen over het terrein.

We kunnen eten aan de andere kant van het kanaal in een pub. Deze is minder dan 500 meter van de camping verwijderd. We gaan er op de fiets heen. Later op de avond gaan we terug en dan lopend.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: