Home » 2017 Engeland » Van Tauton naar Abbotsburry (9)

Van Tauton naar Abbotsburry (9)

Dag 9, fietsen in Zuid-Engeland.

Donderdag 13 juli 2017.

 

We rijden vandaag vooral over fietsroute 33 vanaf Tauton naar de Kanaalkust. Tot en met gisteren volgden wij het boekje van Eric van der Horst. Na route 33 volgen we vandaag en de volgende dagen het boekje Fietsen langs het Kanaal.

Aan de linkerkant van de weg zie ik een enorme brug met een deur ervoor. Wat raar. Ik ga wat dichterbij kijken. Er staat aangegeven dat deze brug privé is. Waarschijnlijk was hier vroeger een officiële zijweg.

In Illminster is het marktdag. Hier lopen we wat rond om de sfeer van een kleine Engelse stad op te snuiven.

We komen ’s morgens langs wellicht het kleinste winkeltje van Engeland. Je kunt hier de basislevensmiddelen kopen, maar ook kranten en felicitatiekaarten. Voorin de winkel staan twee tafeltjes met stoelen voor koffie of thee. Achterin de winkel is een postagentschap gevestigd. We hebben een plezierig gesprek met de eigenaar van deze dorpsvoorziening.

Hier in Engeland zie je in het landelijk gebied, net als in België en in Frankrijk, houten masten met stroomdraden die naar de verschillende huizen voeren.

’s Middags eten we een home made boerderij-ijsje bij een oude dame die een ijswinkeltje heeft op onze route. Hier hebben we ook een gesprek met een Nederlands stel dat ieder jaar naar Engeland gaat om daar vakantie te vieren. Ze zijn ongeveer overal al geweest, behalve in Noord-Engeland waar het veel regent.

Het valt ons op dat je in Engeland zaken tegenkomt, waarvan je denkt dat het echt Nederlands is. Ik noem als voorbeelden: contactloos betalen, buurtpreventie en centra voor jeugd en gezien.

We bereiken het schilderachtige dorpje Abbotsburry na een enorme klim met een prachtig uitzicht op de omgeving en Het Kanaal.  Vandaag fietsten we een bergetappe. Zo duidt Bert deze fietsdag.

Vanavond kiezen we voor een hotel in dit dorpje en laten de tent in de tas zitten. Onze fietsen mogen in de bierkelder overnachten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: