Home » 2017 Engeland » Van Abbotsburry naar Wimborne Minster (10)

Van Abbotsburry naar Wimborne Minster (10)

Archief

Kalender van berichten

juli 2017
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Weblogstatistieken

  • 78.742 hits

Dag 10, fietsen in Zuid-Engeland.

Vrijdag 14 juli 2017.

De eerste stad waar we langs komen is een havenstad met erg veel pleziervaartuigen. Weymouth ligt aan een grote baai. Vroeger was het een handels- en vissershaven. Nu moeten ze het hebben van toeristen. In 1789 kwam de zieke koningin George III hier baden in de zee. Sindsdien is het een trekpleister geworden.

In Moreton willen we koffie drinken en wat eten. We zien buiten het dorp een verwijzing naar een tea room. Als we bij de deur staan horen we veel gekakel. Binnen zien we de hele zaal vol met vrouwen. De eigenares zegt dat de tea room is geboekt door een vrouwenclub voor een high tea. We zullen ergens anders iets moeten vinden. Een stukje verderop vinden we een lunchzaakje bij de ingang van een camping. Hier werken mensen met een beperking. Daar worden we goed geholpen.

We kiezen voor een alternatieve route en komen bij Corfe Castle langs. Bij Poole moeten we over met een pont over om in die stad te kunnen komen. In Poole fietsen we een heel stuk op een fietspad direct langs het water van Poole Harbour. Het is vrijdag aan het eind van de middag en het is zonnig weer. De vele terrassen zitten vol met mensen die het begin van het weekend vieren.

Onze camping ligt ten noorden van Wimborne Minster. De GPS track is gemaakt van noord naar zuid. Wij gaan van zuid naar noord. We mogen daarom niet over dezelfde straten van de binnenstad. We moeten omrijden. Na een paar keer vragen komen we op de goede route naar ons overnachtingsadres.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: