Home » 2017 Engeland » Isle of Wight (11)

Isle of Wight (11)

Dag 11, fietsen in Zuid-Engeland. Van Wimborne Minster via Isle of Wight naar Portsmouth.

Zaterdag 15 juli 2017.

Het regent een beetje als we net onderweg zijn. Het is de moeite niet. Het duurt niet lang voordat het weer droog is. We komen door natuurgebieden met loslopende paarden en koeien. Er zijn hier grindpaden, maar ook asfaltweggetjes. Voor koffie gaan we naar een traditionele pub in Boldre een dorpje tussen Sway en Lymington.

Bij die laatste plaats kopen we een kaartje voor de overtocht naar Yarmouth op het Isle of Wight. Op de veerboot spreken we een Nederlandse vrouw die alleen met de trein naar hier is gereisd. Ze  gaat met een groep een wandeling maken op het eiland. Op ons verzoek zet ze ons samen op de foto.

Op het eiland gaan we eerst een stukje over een natuurpad. Aan de zuidkust van het Isle of Wight zien we witte kalkrotsen. Verder gaan we door de ‘binnenlanden’ van het eiland. Er staan hier veel mooie oude huizen en cottages. In totaal fietsen we een kleine 60 km op het eiland.

Bij Ryde hebben we een half uur voordat een catamaran ons weer naar het vaste land van Engeland brengt. Daar komen we aan in Portsmouth. Hier is veel éénrichtingsverkeer. We moeten een heel eind omrijden om bij de camping aan de zuidoostkant van de stad te kunnen komen. De bestrating van de binnenstad is nog niet zo lang geleden netjes opgeknapt. Fietsers kunnen op doorgaande routes op het trottoir rijden.

Het is een echte grotestadscamping. Tot laat in de nacht wordt er stampmuziek gedraaid in het horeca-gebeuren.  We hebben er niet veel last, we vallen toch wel snel in slaap.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: