Home » 2017 Engeland » Brighton (13)

Brighton (13)

Van Wiston via Brighton naar Ashurst. Dag 13, fietsen in Zuid-Engeland.

Maandag 17 juli 2017.

We staan vroeg op, want vandaag is de langste fietsdag gepland van deze twee weken. Het is de bedoeling om een kleine 120 km te fietsen.

Even na tienen zitten we aan de koffie in een ouderwets chique restaurant in Brighton met uitzicht op Het Kanaal en de restanten van een jaren geleden afgebrande oude pier van Brighton.  De serveerster met waarschijnlijk een Oost-Europese achtergrond doet wat chagrijnig als we alleen koffie betstellen. Ze had net op alle tafeltjes servetjes en bestek neergelegd.

We volgen een fietspad langs de kust. Verderop komen we langs de Brighton Pier. Brighton is een soort Scheveningen of Zandvoort maar dan heel veel groter. De woonsteden daarna heten Peacehaven en Newhaven.

Cuckmere Valley is een prachtig gebied. Heerlijk rustig na de hectiek van Brighton en omgeving. We rijden later op een landelijke weg. Een brandweerwagen met sirene komt aanrijden. Hij stopt bij ons en vraagt of wij Engels spreken. Ze zijn op zoek naar een tractor die hier ergens in de buurt in brand moet staan. Zij kunnen hem niet vinden. Wij hebben de brand niet gezien. De hulpverleners rijden verder op zoek naar de brand.

We spreken een stel uit Limburg dat dezelfde route fietst als wij, maar dan in de andere richting. Ze vertellen dat ze vanaf Harwich aardig wat heuvels hebben moeten nemen. Een deel van de route van  ons voert voor ons vandaag over een oude spoorbaan.

De stad Royal Tunbridge Wells laten we voor wat die is. Wij nemen het alternatief om de stad heen en gaan naar de camping in Ashurst.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: