Home » 2017 Engeland » De Theems over (14)

De Theems over (14)

Van Ashurst, de Theems over, naar Stock. Dag 14, fietsen in Zuid-Engeland.

Dinsdag 18 juli 2017.

Het stel uit Limburg van gisteren had gelijk. We krijgen met aardig wat heuvels te maken als we de kant van de Theems op fietsen. In Gravesend willen we met de ferry over. Het betrekkelijk kleine bootje komt net aanvaren. We moeten echter ongeveer een uur wachten, want ze hebben net hun middagpauze. Daarom lopen we met de fiets aan de hand de winkelstraat van de oude stad in en nemen een salade van de dag bij een eettentje. Terug gaan we, tegen de verkeersregels in, fietsend naar beneden.

Bij de vertrekpier waar het bootje aanligt, dat hier als pont fungeert, is het een hele toer om onze fietsen aan boord te krijgen. Op weg naar de overkant deint het vaartuigje flink heen en weer. Het is ook nog de bedoeling om de fiets gedurende de overtocht vast te houden, om te zorgen dat deze niet omvalt. Het personeel van het bootje heeft reddingsvesten om. Tijdens de vaart schiet de aanwezige brandblusser los van de haak en verliest in zijn val wat van dat chemische witte blusspul.

We willen overnachten op de camping in de buurt van Stock, een dorpje zo’n 25 km ten zuiden van Maldon. Op de heenreis kwamen we al langs de molen van Stock. Hiermee is de cirkel van onze fietstrip rond. Vanaf nu volgen we min of meer de zelfde route als de eerste dag vanaf Harwich.

De camping ligt aan een meer, hier een reservoir genoemd. Als we aankomen neemt een grote groep Canadese ganzen het grasveld van de camping in. De uitwerpselen van deze dieren zijn bijna zo groot als hondenpoep. Wij proberen een paar keer het mobiele telefoonnummer te bellen dat op het raam van het gesloten kantoortje van de receptie staat. Er wordt niet opgenomen. ‘Pitch yourself’, zegt een bewoner van een zomerhuisje aan de voorkant van de camping. Dat waren we toch wel van plan. Wij zetten de tent in het gras waar eerder de ganzen huishielden.

Als we in de tent ons avondmaal van brood, kaas en tomaten nuttigen, komt de eigenaresse van de camping 8 pond ophalen voor onze overnachting op haar camping. Het gaat ’s avonds flink regenen en dat gaat door tot diep in de nacht. De tent is goed waterdicht. Wij blijven lekker droog.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: