Home » 2017 Engeland » Van Stock naar Harwich (15)

Van Stock naar Harwich (15)

Dag 15, fietsen in Zuid-Engeland.

Woensdag 19 juli 2017.

Vandaag zien we konijnen oversteken, meestal zien we ’s morgens grijze eekhoorns. Het is weer eens wat anders. Later rijden we op een smalle holle weg. Er komt flink wat water onze kant op stromen. Het heeft flink geregend afgelopen nacht. Maar dit is wel erg extreem. Een automobiliste rijdt ons tegemoet. Het water spat anderhalve meter omhoog. Ik maak een gebaar dat ik graag wil dat ze langzamer gaat rijden. Dat doet ze ook. Dan zien we wat er loos is. Er komt een grote golf water uit een rioolput stromen. Het rioolstelsel zal ergens verstopt zitten, waardoor het water niet op de gewone manier weg kan lopen.

We bezoeken net als twee weken geleden Maldon. We rijden niet helemaal door tot het Blackwater maar gaan eerder linksaf in de drukke winkelstraat. Bij Heybridge, een buurstad van Maldon, nemen we het asfaltalternatief van de route. Dit snijdt wat af, maar wat belangrijker is dat de zandpaden vandaag wellicht baggerig zijn of dat er veel plassen liggen als gevolg van de nachtelijke regenbuien.  Onze boodschappenstad is vandaag Tiptee. Onderweg zien we een doodgereden jonge ree langs de rand van de weg liggen.

Er staat aardig wat wind. Die hebben we in de rug richting Colchester en daarna naar Harwich. We rijden op een heel andere manier dan 14 dagen geleden door Colchester. Er zijn hier enorme militaire complexen. Hier en daar zien we een soldaat een hond uitlaten. De binnenstad zelf doet gezellig aan. Er lopen veel mensen in het stadscentrum. Een jonge vrouw heeft een dunne wijde zomerrok aan. De wind blaast haar rok op tot onder haar oksels. Haar witte billen en een zwarte string worden getoond aan het winkelend publiek en aan twee Nederlandse fietsers die hier toevallig langskomen. Met haar armen duwt ze haar rokken daarna naar beneden.

Wij nuttigen een warme maaltijd op een terras in een steegje vanaf één van de winkelstraatjes. Het restaurant heet Tymperleys. Het verwijst naar de middeleeuwse ridderorde de Tempeliers.

Zoals gezegd gaan we als een speer naar Harwich. Daar zijn we natuurlijk veel te vroeg voor de boot naar Hoek van Holland. Bert stelt voor om nog een keer fish and chips te eten. Bordjes geven de fietsroute aan naar de ‘historische binnenstad’. Eigenlijk zien de paar winkelstraten van Harwich er nogal vervallen uit. Het zijn dezelfde paar straten waar we op dag 1 geld pinden. ‘Historische binnenstad’ is wel een erg fraaie benaming voor het oude stadscentrum.

We zien de lucht donker kleuren. Gaat het regenen? Omdat het nog zo’n drie kilometer terug is naar de veerhaven, besluiten we de oude stad zo snel mogelijk te verlaten. Onderweg komen we in gesprek met een stel dat in Hillegom woont, niet veraf van De Zilk. De man heeft zijn bedrijf dat oude Engelse auto’s restaureert.

Laat op de avond kunnen we de pont oprijden. We zoeken snel onze hut op. Morgen is het weer vroeg dag.

Dit is het einde van onze fietstocht in Zuid-Engeland. We veel gezien en hadden slechts één echte regendag. Bert bedankt voor de gezelligheid en je grote inzet om ook hier en daar steile hellingen te bedwingen.

Rondje fietsen in Zuid-Engeland. Aantal kilometers ruim 1.400.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: